Den amerikanska elbilsjätten Tesla kommer troligen att acceptera kryptovalutan bitcoin igen vid elbilsköp, säger Elon Musk och förklarar att utvinningen av bitcoin går i rätt riktning.

ANNONS

”Det ser ut som bitcoin går mycket mer mot förnybar energi och nu har en massa kraftiga kolanläggningar som använts stängts av, särskilt i Kina”, sade Elon Musk, vd för elbilsbjässen Tesla och rymdprojktet SpaceX, i samband med en bitcoinkonferens på onsdagen och deklarerade att det gör att Tesla sannolikt kommer att acceptera bitcoin igen som betalmedel vid fordonsköp, rapporterar CNBC.

Enligt Musk används förnybar energi till 50 procent eller mer än så i dag i samband med utvinningen av bitcoin, och ”det finns en trend att öka andelen” förnybar energi ytterligare vid bitcoinbrytning, framhöll Musk.

Utspelet fick krytovalutan bitcoin att stiga nästan 8 procent i värde på onsdagen, enligt CNBC.

Anklagats för bitcoin-manipulation

Elon Musk har svängt 90 grader i synen på bitcoin. I maj i år deklarerade han i ett Twitterinlägg att Tesla slutar ta emot bitcoin vid köp av bolagets elbilar, vilket fick omedelbar effekt på kryptomarknaden och bitcoin att rasa.

Kina har tagit krafttag mot den miljömässigt skadliga och energikrävande bitcoinbrytningen och detta har fått gruvarbetare och bolag inom bitoinindustrin att fly till USA.

När det gäller Teslabossen Elon Musk har hans twittrande kring bitcoin tidigare lett till anklagelser på just det sociala medieforumet Twitter att han manipulerar bitcoinkursen.

Rykten gick också om att Tesla sålt av sitt bitcoininnehav, vilket då återigen satte avtryck i bitcoinkursen, men Elon Musk dementerade senare dessa uppgifter:

”För att klargöra kring spekulationer, Tesla har inte sålt några bitcoins”, twittrade han då.

Läs även: Musk gör det igen – orsakar bitcoinras [Dagens PS]

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Tesla storköper bitcoin – sätter nytt prisrekord [Dagens PS]

Läs också: Professor: Musk är inkonsekvent [Dagens PS]

Läs vidare: Alla tabbar av Elon Musk – en orgie i grodor [Dagens PS]