Svenskgrundade batteriföretaget Britishvolt ser ut att gå i konkurs. Förhoppningen att ett investerarkonsortium skulle rädda företaget har nu slocknat.

ANNONS

Britishvolt hoppades på en affär där ett investerarkonsortium skulle gå in och köpa majoriteten av aktierna, något Dagens PS tidigare rapporterat om.

Grundat av Lars Carlström

Nu står det klart att den affären gått i stöpet, och företaget väntas lämna in en ansökan om konkurs i dag, enligt BBC News.

Det företaget, som grundades bland annat av den svenske entreprenören Lars Carlström, planerade att bygga i gigafabrik för tillverkning av batterier till elbilar i norra England.

Slutet för Britishvolt? Finansieringsplan går i stöpet
Den svenske entreprenören Lars Carlström var med och grundade Britishvolt. (Foto: Italvolt)

Britishvolt höll inte byggplan

Under hösten var Britishvolt nära kollaps efter att byggplanerna försenats och man därmed inte fick tillgång till pengar som lovats ut av den brittiska regeringen.

Man bad om ett förskott på 30 miljoner pund (knappt 383 miljoner kronor) av de 100 miljoner pund nuvarande premiärminister Rishi Sunak lovat ut när han var finansminister, men fick nej eftersom man inte nått upp till de mål som var förutsättningar för pengar från den brittiska regeringen.

”Det är galenskap”

Britishvolt planerade att bygga en ny 44 miljardersfabrik för tillverkning av batterier till elbilar.

”Det är galenskap, jag har föreslagit en mängd olika förslag till lösningar”, säger en nuvarande aktieägare till BBC. ”Det verkar, för mig, som om ledningen vill att företaget ska gå i konkurs.”

Behöver batterifabriker

Experter anser att Storbritannien kommer att behöva ett antal batterifabriker för att kunna stötta biltillverkarna i landet när bilar med förbränningsmotorer ska fasas ut under de närmaste tio åren.

Det finns för närvarande bara en batterifabrik i Storbritannien, invid biltillverkaren Nissans fabrik, och den har kinesiska ägare.

ANNONS
ANNONS

BBC skriver att både bransch- och regeringskällor är säkra på att gigafabriken kommer att byggas till slut, men frågan är vem som kommer att äga den.

Läs även: Northvolt lockar med aktier och privat sjukförsäkring [Dagens PS]

Läs även: Historiskt ögonblick för Northvolt och Volvo Cars [Dagens PS]