Det svenskgrundade batteriföretaget Britishvolt var i höstas nära kollaps. Då tog man in finansiering på kort sikt – nu vill man säkra den långsiktiga finansieringen.

ANNONS

Britishvolt har en mardrömshöst bakom sig. När Rishi Sunak tog tillbaka löftet om 100 miljoner pund (drygt 1,2 miljarder kronor) i finansiering höll företaget på att kollapsa, något Dagens PS tidigare rapporterat om.

Britishvolt svenskgrundat

Företaget, som grundades av bland annat den svenske entreprenören Lars Carlström 2020, räddades i sista minuten, och nu vill man säkra långsiktig finansiering av den giga-fabrik man planerar för i norra England.

Britishvolt vill sälja majoriteten av aktierna till ett investerarkonsortium, men man vill inte berätta vilka som ingår i konsortiet.

Nya investerare tar över?

The Guardian skriver att det antas att det handlar om nya investerare, och citerar en källa som säger att parterna inte är aktieägare i nuläget.

Företaget har skrivit till aktieägarna under måndagen, och bett dem att godkänna att en ny investerare ersätter de befintliga enligt The Guardian.

”Potentiell majoritetsförsäljning”

Britishvolt säger i ett uttalande att man ”för diskussioner med ett investerarkonsortium angående en potentiell majoritetsförsäljning av företaget”, enligt The Guardian.

”Diskussionernas mål är att säkra lagligt bindande villkor som ger Britishvolt långsiktig hållbarhet och nödvändig finansiering för att nå de planerade målen för att bygga en stark och livskraftig battericellsforskning och utvecklings- och produktionsverksamhet i Storbritannien”, skriver Britishvolt.

ANNONS
ANNONS

Företagets anställda gick i höstas med på en 50-procentig lönesänkning, men har sedan dess fått sina löner återställda.

Läs även: Batteriföretag räddas från kollaps i sista sekunden [Dagens PS]