Han beskrivs som en viktig länk mellan Volvo Cars och de andra Geelyföretagen. Kinesiska Daniel Li lyfts till toppen inom Geely och har fått en nyinrättad vd-roll. 

Den tidigare finanschefen för Zhejiang Geely Holding, där han nu har blivit vd, har lång erfarenhet av både kinesisk och västerländsk fordonsindustri. Daniel Li har suttit i Volvo Cars styrelse sedan 2012 och har därmed varit med och tagit många viktiga beslut om bolagets framtid.

”Daniel Li är en mycket viktig förbindelselänk mellan Volvo Cars och de andra Geelyföretagen. En nyckelperson och stöttepelare,” säger tidigare Volvo-chefen Hans-Olov Olsson till Di.

Geely lovordar

Även Geely lovordar Li på sin hemsida – där den mångfacetterade nyckelspelaren har bidraget till stora uppköp och att integrera bolagen i koncernen.

Enligt Hans-Olov Olsson förstår Li både skillnaderna och likheterna mellan kinesiska och västerländska företag ”och kan hantera de här två företagskulturerna på ett bra sätt”.

”Han har ett gott rykte i Volvosfären och han har stöttat alla initiativ som Geely har gjort i Sverige, som utvecklingsbolaget Cevt och innovationscentrumet.”

Läs mer: Volvochefen om nya hemliga modellerna

 

 

ANNONS
ANNONS