Dagens PS

EQT: Aktie och bolagsfakta

EQT
(Foto: EQT)
Erik Rubio
Erik Rubio
Uppdaterad: 25 jan. 2024Publicerad: 12 nov. 2023

EQT är en global riskkapitalbolag med fokus på privatkapital och en stark närvaro på världens finansiella marknader.

Kursgraf EQT

ANNONS
ANNONS

Bolaget har en imponerande historia, en bred global närvaro och en mångfacetterad produktportfölj som omfattar olika branscher och sektorer.

En av världens ledande investeringsföretag

Företaget grundades 1994 och är idag en av världens ledande investeringsföretag. Bolaget specialiserar sig på att investera i och utveckla företag med långsiktig potential. EQT har en unik investeringsfilosofi som fokuserar på att skapa värde genom aktivt ägande och hållbar tillväxt. Sedan sitt grundande har EQT varit en framträdande aktör inom “private equity”.

EQT har en omfattande global närvaro med kontor och team över hela världen. Bolaget är aktivt i Europa, Nordamerika, Asien och Oceanien och har expertis inom olika regioner och marknader. Den globala närvaron ger EQT tillgång till internationella investeringsmöjligheter och en bred kunskap om olika industrier och sektorer.

Teknisk analys EQT

Teknisk analys fokuserar på rörelser i aktiehandeln för att avgöra om en aktie är köpvärd eller inte.

Läs mer om teknisk analys här.

Produktportfölj

EQT:s produktportfölj är diversifierad och omfattar olika branscher och sektorer, inklusive industri, teknik, hälso- och sjukvård, energi, infrastruktur och fastigheter. Bolaget investerar i företag med potential att skapa värde och bidra till långsiktig tillväxt. Utöver sin huvudverksamhet har företaget specialiserade investeringsfonder och investerar i reala tillgångar.

Huvudkontoret är beläget i Stockholm. VD för bolaget 2023 är Christian Sinding med Conni Jonsson som styrelseordförande. Bolaget är noterat på Large Cap Stockholm.

Läs mer på deras hemsida här.

Läs mer om EQT

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt om aktien

ANNONS