Dagens PS

Washington Post: FBI letade kärnvapendokument hos Trump

kärnvapendokument
Letade FBI kärnvapendokument hos Trump? (Foto: TT)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 12 aug. 2022Publicerad: 12 aug. 2022

Washington Post rapporterar att FBI var på jakt efter kärnvapendokument när de gjorde en razzia i ex-president Donald Trumps hem tidigare i veckan.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

USA:s förre president Donald Trump fick i måndags sitt hem i Mar-a-Lago i Florida, USA genomsökt av FBI, vilket Dagens PS rapporterade om.

Nu kommer uppgifter om att det att myndigheten var på jakt efter säkerhetsklassade dokument relaterade till kärnvapen som Trump ska ha tagit med sig när han lämnade Vita huset efter sin presidentperiod – trots att han inte hade rätt till det. Det säger personer med insyn i utredningen till Washington Post.

Merrett Garland, som är Attorney General i Joe Bidens administration – en roll som motsvarar justitieminister men också riksåklagare i Sverige – berättade under torsdagen att det var han som beordrat razzian hos Trump.

Justitiedepartementet har bett en domare att offentliggöra FBI:s order om husrannsakan, då Merrett Garland upprörts av anklagelserna om att myndigheten agerar politiskt. Många republikaner, inklusive Trump själv, har kallat utredningarna mot ex-presidenten för en “politisk häxjakt”.

Garland fördömer “den senaste tidens ogrundade attacker mot professionalismen hos FBI och justitiedepartementets agenter och åklagare. Jag kommer inte att stå vid sidan av tyst när deras integritet angrips på ett orättvist sätt”.

Även Trump ställer i sig bakom att göra dokumenten offentliga.

“Jag kommer inte bara att inte motsätta mig att dokument relaterade till den oamerikanska, obefogade och onödiga räden och inbrottet i mitt hem… Jag går ett steg längre genom att UPPMANA till omedelbar utgivning av dessa dokument, även om de har har utarbetats av radikala vänsterdemokrater och möjliga framtida politiska motståndare”, skriver ex-presidenten på sin egna sociala plattform Truth.

Svaret på huruvida det var kärnvapendokument FBI kan alltså komma snart, om domaren ger sitt godkännande.

ANNONS

Läs även: Donald Trumps hem genomsökt av FBI

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS