USA:s före detta president Donald Trump uppger att FBI har genomsökt hans egendom i Mar-a-Lago i Florida sent under måndagen där de bland annat ska ha brutit sig in i hans kassaskåp, rapporterar Reuters.

ANNONS

Det var sent under måndagen den 8 augusti som FBI utförde en razzia mot den forne presidentens egendom Mar-a-Lago i Florida, USA.

Bakgrunden är en pågående utredning som rör ett antal sekretessbelagda dokument tillhörande Vita Huset som Donald Trump olovligen kan ha tagit med sig efter sin valförlust 2021.

Hemligstämplade dokument

Redan i februari i år kunde U.S. National Archives and Records Administration meddela att de samlat in omkring femton lådor med dokument tillhörande Vita Huset från Donald Trumps hem i Florida. Däribland ett antal hemligstämplade dokument.

I samband med detta ska man ha bett Trump att överlämna ytterligare data. Något som Trump där och då bekräftade och refererade till som ”en vanlig och rutinmässig process”.

Upptrappad jakt

Gårdagens husrannsakan av Trumps hem tyder dock på att FBI fortsatt hyser en misstanke om att expresidenten sitter på hemliga uppgifter. Framförallt att han inte fullföljt sin del av avtalet.

Att en före detta president får sitt hem genomsökt av federal polis tillhör knappast vanligheterna. Så är Donald Trump inte särskilt ”vanlig”. Den nu upptrappade jakten på Vita Husets dokument och journaler är inte heller den enda utredningen han just nu är involverad i.

Tvärtom pågår ett antal undersökningar kring den excentriske affärsmannen som rör såväl privat verksamhet som hans tid i Vita Huset, varav den mest omtalade är händelserna vid Kapitolium förra året.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Trump: ”Avrätta en knarklangare – rädda 500 liv” [Dagens PS]

Läs även: Kongressen om Trump: ”Vanära och en fläck på vår historia” [Dagens PS]