Det såg fortsatt grönt ut på Wall Street under tisdagen där samtliga stora index gick upp. Vidare väntar USA-börsen på vad Fed kommer göra med räntan i veckan.

ANNONS

Det ser ut som ett det en räntehöjning på 25 punkter efter Feds möte i veckan, i alla fall om man ska tro vad en majoritet av marknaden förutspår.

Den stora faran som Fed givetvis har vägt in är att ytterligare räntehöjningar just nu kan ställa till det för fler banker som redan har problem att hålla takt med räntorna, och därmed förvärra förtroendet som redan är kört i botten, skriver CNBC.

Räntebesked på gång

Blickarna är vända mot Jerome Powell vid Feds räntemöte, som samtidigt har lovat att han ska skydda bankvärlden, något han inte har lyckats med – utan snarare istället har varit med och raserat.

Än så läge är det dock stabilt på marknaderna efter tidigare nedgångar och Dow Jones steg med 1 procent vid tisdagens stängning medan S&P 500 gick upp 1,3 procent och Nasdaq med 1,6 procent.

Yellens lovord hjälpte bankaktier

Finansminister Janet Yellen uppgav att regeringen kommer gå in och hjälpa andra krisande banker vid behov, och de orden gav en snabbskjuts uppåt för bankaktier som First Republic, som ökade med 30 procent, efter att tidigare rasat med 47 procent, berättar WSJ.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Bankjätte har försatt hans bolag i konkurs [Dagens PS]

Läs även: Nu hotas Credit Suisse av stämning – obligationsoro [Dagens PS]