Dagens PS

Wall Street reagerar positivt – upp tredje veckan i rad

Wall Street reagerar positivt – upp tredje veckan i rad
Inflation som verkar svalna av, och rapporter som överraskar positivt ger tredje gröna veckan i rad på New York-börsen. Foto: TT
Mia Jacobs
Mia Jacobs
Uppdaterad: 29 juli 2023Publicerad: 29 juli 2023

Veckans handel på Wall Street är avslutad, och marknaden reagerar positivt på de nya inflationssiffrorna i USA. För tredje veckan i rad stänger New York-börsen med gröna siffror.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Wall Street-veckan avslutas positivt efter nya siffror visar att PCE-prisindex (personal consumtion expenditure) tyder på att inflationen stannat av, uppger CNBC.

Tre stora index upp

Dow Jones Industrial Average stänger med en uppgång på 0,50 procent för dagen, vilket ett plus på 0,65 procent för veckan.

Storbolagsindexet S&P 500 är upp 0,99 procent, 0,85 procent för veckan, och tech-tunga Nasdaq Composite är upp 1,90 procent för dagen, 1,67 procent för handelsveckan.

ANNONS

Senaste nytt

Wall Street positivt

Det är en vecka när investerarna reagerat positivt på data som tyder på att inflationstakten svalnat, och med en rad företag som rapporterat bättre siffror en väntat – tecken som tyder på att USA kan komma att klara sig undan en lågkonjunktur uppger CNBC.

“I kölvattnet av starkare än förväntat BNP, och en bättre än förväntad rapportsäsong kan detta bli katalysatorn som skickar marknaden till nya höjder”, säger Gina Bolvin, vd för Bolvin Wealth Management Group enligt CNBC.

Mindre recession – mer AI

ANNONS

Enligt Bloomberg pratar techbolagen i USA “mindre om recession och mer om artificiell intelligens den här rapportsäsongen”, vilket tyder på att de är mer och mer tror på en mjuklandning för ekonomin.

Intel ökade 6,6 procent, medan Meta är upp 4,4 procent för dagen.

Elon Musks Tesla är upp 4,2 procent, medan Ford faller 3,4 procent trots en överraskande bra rapport efter nyheten att omställningen till eldrivet dröjer.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och börsen? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs även: Börsen stänger just under nollan – veckan går i grönt (Dagens PS)

Läs även: 60/40 – strategin som fortsätter att leverera (Dagens PS)

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Mia Jacobs
Mia Jacobs

Journalist på Dagens PS med lång erfarenhet från olika medier.

Mia Jacobs
Mia Jacobs

Journalist på Dagens PS med lång erfarenhet från olika medier.

ANNONS
Möjlighet – teckna i erfaren spelutvecklare
kinda brave logo svart

Den globala spelmarknaden har tagit fart och 400 miljoner nya spelare beräknas tillkomma till 2026. Särskilt det så kallade indie-segmentet växer kraftigt där börsaktuella svenska Kinda Brave är väl positionerade. Teckningsperioden för att vara med i bolagets börsresa från start pågår fram till den 22 maj.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS