Dagens PS

Volvo Cars aktie lyfter på EU-besked

Volvo Cars
Volvo Cars är en av flera europeiska elbilsaktier som gasar på börsen på nyheten om att EU aviserar åtgärder mot kinesiskt statsstöd till elbilar. (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 13 sep. 2023Publicerad: 13 sep. 2023

Volvo Cars är en av flera europeiska elbilsaktier som gasar på börsen på nyheten om att EU aviserar åtgärder mot kinesiskt statsstöd till elbilar.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Volvo Cars B-aktie är upp 1,38 procent vid klockan 11.40 men steg med hela 7 procent efter att EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen deklarerat att det kinesiska statsstödet till elbilsproducenter ska granskas.

EU-toppen: Billiga bilar från Kina översvämmar marknaden

“Elektriska fordon är avgörande för den rena ekonomin, men globala marknader översvämmas av billiga kinesiska elfordon, vars priser hålls nere på konstgjort sätt av statliga stöd”, sade Ursula von der Leyen i en tal, berättar Di.se.

Tidningen berättar att på tyska Frankfurtbörsen avancerar Volkswagen, Porsche, BMW och Mercedes-Benz, medan Renault stiger på Parisbörsen.

Kinesiska biltillverkare satsar stort på att vinna mark på den europeiska bilmarknaden, samtidigt som EU är emot statliga stimulanser såväl inom unionen som globalt till biltillverkarna av konkurrensskäl.

Läs även: Kina slumpar bort tusentals elbilar – EU säger stopp Dagens PS

Läs mer: Polestar blöder ymnigt på börsen Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

ANNONS
Sista möjligheten att teckna 22 maj
kinda brave logo svart

Den globala spelmarknaden har tagit fart och 400 miljoner nya spelare beräknas tillkomma till 2026. Särskilt det så kallade indie-segmentet växer kraftigt där börsaktuella svenska Kinda Brave är väl positionerade. Teckningsperioden för att vara med i bolagets börsresa från start pågår fram till den 22 maj.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS