Veteraninvesteraren Mark Mobius tror stenhårt på Indien som han förutspår kommer ha ett 50-årigt rally på aktiemarknaden.

ANNONS

I en intervju med Bloomberg berättar Mark Mobius, grundare av Mobius Capital Partners LLP, att han har allokerat nästan hälften av sin fond för utvecklingsländer till Indien och Taiwan för att kompensera för tappet på den kinesiska aktiemarknaden.

”Indien är på ett 50-års-rally. Indien är kanske där Kina brukade vara för 10 år sedan”, säger han till Bloomberg.

Landet har haft en explosiv utveckling i tillväxt, BNP ökade hela 20 procent förra kvartalet, vilket Dagens PS rapporterat om.

”Folk säger att tillväxtmarknaderna ser dåliga ut eftersom Kina drar ner indexet, men de måste titta på andra områden som Indien som går upp”, säger Mark Mobius till Bloomberg.

Tidningen poängterar dock också att Mobius syn går stick i stäv med vissa andra analytiker, som de på Morgan Stanley och Nomura Holdings Inc som har nedgraderat Indiens aktiemarknad efter att den dubblerats i storlek sedan botten i mars 2020.

ANNONS
ANNONS

”Regeringen har börjat reglera bättre och försöker undvika monopol. Vi tittar på små och medelstora företag som kommer att dra nytta av dessa förändringar där regeringen vill ha mer lika villkor”, säger Mark Mobius.

Läs även: Rekordtillväxt i Indien – BNP steg 20,1 procent [Dagens PS]