Dagens PS

Veg of Lunds VD lämnar posten – inte överens

Veg of Lund
Veg of Lund lanserar sin dryck Dug internationellt. (Bild: Veg of Lund)
Malin Beeck
Malin Beeck
Uppdaterad: 13 dec. 2021Publicerad: 13 dec. 2021

Foodtechbolaget Veg of Lunds VD Cecilia Lindwall lämnar sin post. Enligt en kommentar till Breakit beror beslutet på en konflikt med bolagets styrelse.

Det börsnoterade bolaget Veg of Lund, som tar fram och säljer växtbaserade livsmedel, har efter en framgångsrik period drabbats av bakslag. Vid satrt steg aktien från tio kronor till 60. Nu ligger kursen på 27 kronor.

Företaget har fattat beslut om att exportera sitt koncept internationellt, men nu väljer Cecilia Lindwall att lämna sin post efter mindre än ett halvår i bolaget.

Olika syn på expansion för Veg of Lund

För Breakit förklarar hon att hon och styrelsen inte kommer överens om hur expansionen ska gå till.

“Att vi ska expandera och gå globalt är vi helt överens om. Men hur vi ska genomföra det – där har vi olika syn på saken. Jag kan inte uttala mig mer än så, detta har precis hänt”, säger Cecilia Lindwall till Breakit.

Veg of Lund har relativt nyligen släppt en potatisdryck som heter Dug och det är framför allt den produkten som ska lanseras internationellt.

“Vi har olika sätt att se på detta helt enkelt. Hon vill göra ett vägval och vi i styrelsen ett annat och sedan har vi dryftat om det. Och då väljer hon att lämna bolaget istället för att fullfölja den som styrelsen har som ambition”, säger Anders Hättmark, en av bolagets grundare och styrelseledamöter.

Det här är en av flera turer kring vd-posten i bolagets historia. När Cecilia Lindwall i våras utsågs till vd fick bolagets grundare och storägare Thomas Olander lämna vd-posten. Han satte sig i styrelsen, men fick bara någon månad senare lämna sin post.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Läs också:

Sju heta food-techaktier att hålla koll på
Börsraketens köttsubstitut snart till Kina

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS