Volvo Cars stängde sin fabrik i Ridgeville utanför Charleston, South Carolina, USA, redan på torsdagseftermiddagen.

ANNONS

Det här rapporterar Reuters.

Volvo Cars är inte den enda biltillverkaren som bommar igen fabriken i South Carolina till följd av hotet från orkanen Ian – tyska Mercedes-Benz har blåst av produktionen från och med i dag, fredag.

Även den amerikanska flygplanstillverkaren Boeing med över 5 500 medarbetare i South Carolina har avbrutit sina verksamheter för att skydda sina anställda.

NBC News rapporterar att orkanen nu på fredagen stormar in över South Carolina samtidigt som dödssiffrorna stiger i Florida.

Stormen kan, skriver NBC med hänvisning till ett uttalande från president Joe Biden, ”bli den dödligaste i Floridas historia”.

Ian, som den alltså kallas, pendlar mellan storm och orkan i styrka och i Florida står över 2,2 miljoner hem utan ström.

Av naturliga skäl beskrivs händelsen som katastrof.

Tidigt på fredagsmorgonen drog stormen norrut från Atlanten i riktning mot South Carolinas och North Carolinas kuster, uppger CNN som hänvisar till National Hurricane Center.

I en uppdatering därifrån varnas det för ”livshotande stormflod och orkanförhållanden” i South Carolina och North Carolina.

ANNONS
ANNONS

Ian är i sin senaste uppdatering uppgraderad till en kategori 1-orkan.

Minst 19 människor har dödats i stormen/orkanen, enligt senaste rapporterna, skriver CNN och berättar att ”sök- och räddningsinsatser pågår i de värst drabbade områdena i Florida”.

Läs även: Extrem värme dödar fler än orkaner och bränder [Dagens PS]