”Vi kommer definitivt att stämma Ryssland och kräva ordentlig kompensation för alla förluster och förlorade affärer”, deklarerar stålmagnaten.

ANNONS

Det är Rinat Akhmetov, som äger den största ukrainska ståltillverkaren Metinvest, som säger detta till den ukrainska nyhetsportalen mrpl.city i en intervju, berättar nyhetsbyrån Reuters.

Rinat Akhmetov räknar med förluster på 17 till 20 miljarder dollar på de stålverk som förstörts i kriget i den sönderbombade staden Mariupol.

Vad slutnotan blir för de förstörda stålverken får fastställas i en rättegång, förklarar Rinat Akhmetov.

Affärsimperiet började förstöras redan i striderna i östra Ukraina

Den ukrainska stålmagnaten hade redan innan Rysslands invasion i Ukraina 24 februari i år lidit svåra nederlag med sitt affärsimperium på grund av åtta års strider i östra Ukraina, där pro-ryska rebeller tog över delar av territoriet.

Hans stålverkskoncern har sedan Ryssland gick in i landet militärt haft svårt att leva upp till sina förpliktelser av såväl leveranser som finansiella åtaganden.

Trots krigets fasor har Akhmetov stannat kvar i Ukraina, och skälet till det är att han tror att Ukraina i slutändan står som segrare, säger han i intervjun med mrpl.city, uppger Reuters.

Enligt Forbes rikemanslista är Rinat Akhmetov god för 4,7 miljarder dollar.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Rekordmycket rysk olja på haven – trots sanktionerna [Dagens PS]

Läs mer: Fortsatt rally på rysk rubel – Putin lättar på åtgärder [Dagens PS]