Nej, Twitter har inte alls försökt bluffa Elon Musk. Det är företagets svar på Musks påstående att han blivit lurad när köpeavtalet upprättades.

ANNONS

Twitter anklagas i en stämningsansökan från Elon Musk för att ha lurat honom att lägga ett bud på 44 miljarder dollar (knappt 446 miljarder kronor) på företaget. Nu svarar företaget på Musks stämning.

”Enligt Musk blev han – miljardären som grundat ett flertal företag, med Wall Street-bankirer och jurister som rådgivare – lurad av Twitter att skriva under ett köpeavtal på 44 miljarder dollar. Den historien är precis så otrolig och tvärt emot fakta som den låter” skriver Twitter i sitt svar på Musks motstämning enligt Reuters. 

Striden hettar till

Striden mellan de två jättarna blir mer och mer infekterad. Rättegången mellan de två jättarna börjar 17 oktober, och handlar om att Elon Musk drog sig ur jätteaffären. Han motiverar det med att bolaget inte berättat hur många falska konton som finns på sociala medier-jätten.

Målet för Twitter är att tvinga Elon Musk att fullfölja affären. De anklagar också Musk för att försöka sabotera den eftersom affären inte längre tjänar hans intressen.

Spam- och botkonton

I motstämningen från Elon Musk säger han att företaget ökade sina ansträngningar att dölja antalet falska konton när aktievärdet föll, enligt Reuters.

”När tjurmarknaden närmade sig sitt slut, och tidvattnet var på väg ut, visste Twitter att om man delgav Musk den information som begärdes skulle det avslöja att Twitter simmat naken”, skriver man i motstämningen uppger Reuters.

Backade i juli

Det var i juli Elon Musk försökte backa ur affären – utan att behöva betala straffavgiften satt till 1 miljard dollar (drygt 10,1 miljarder kronor). Anledningen han uppgav är alltså att Twitter vägrat uppge hur många av kontona som är bot- eller sparkonton. Stämningen mot honom kom fyra dagar senare.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Nu stämmer Elon Musk Twitter – akten hemlig [Dagens PS]

Läs även: Twitter skyller svaga siffror på Elon Musk [Dagens PS]