Twitter redovisar ett svagare kvartal än väntat. Det skyller mikrobloggsbolaget på Elon Musk och beskedet att han vill dra sig ur köpet av Twitter.

ANNONS

Twitters rapport för andra kvartalet var en lista av besvikelser och det trots att antalet aktiva användare växte i stort sett i enlighet med förväntningarna.

Men förlusten – 344 miljoner dollar motsvarande drygt 3,5 miljarder kr – var större än väntat.

Dessutom sjönk omsättningen, på årsbasis, med 1 procent vilket förklaras både av motvind i reklambranschen men även av valutaeffekter, skriver Di.

Backar ännu mer

Aktien tappade lite i inledningen av fredagshandeln, cirka 1 procent men har ju redan dalat mer än 17 procent det senaste kvartalet.

När Twitter då ska hitta en förklaring tar man till den mest publika, tillika mest näraliggande – Elon Musk.

Osäkerheten kring affären där Musk först skrev en överenskommelse i april om att köpa bolaget och sedan i juni meddela att han vill dra sig ur, tynger bolaget.

Osäkra siffror

Twitter kommenterar inte det konkret men däremot den diskussion kring spamkonton och botar som varit en del i Musks påståenden om att bolagsstyrelsen mörkat siffrorna.

I dagens rapport upprepar nu Twitter bedömningen att mer än 95 procent av användarna är verkliga människor och organisationer.

ANNONS
ANNONS

Samtidigt medger man att andelen kan vara högre eftersom den egna studie man hänvisar till bygger på ett urval och egna bedömningar.

När det gäller ekonomi och finansiella mål lämnar Twitter inga prognoser som en konsekvens av den pågående affären med Musk.

Läs även: Elon Musk kräver nu bevis för Twitter-köp [Dagens PS]