Dagens PS

Två begärs häktade i insiderhärva

insiderhärva
Ekobrottsmyndigheten rullar upp en ny insiderhärva. (Foto: Stina Stjernkvist/TT)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 24 maj 2024Publicerad: 24 maj 2024

Två män begärs häktade i den insiderhärva som just nu rullas upp av Ekobrottsmyndigheten.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Under torsdagen gjorde Ekobrottsmyndigheten ett stort tillslag där 12 personer anhållits i Sverige och fyra av polisen i Norge. Ärendet gäller en misstänkt insiderhärva i ett mjukvarubolag.

Brottsmisstankarna kan kopplas till aktiehandel i ett mjukvarubolag innan offentliggörandet av ett uppköpsbud på företaget, skriver EBM i ett pressmeddelande. De misstänkta ska inte vara anställda på det berörda bolaget.

“Vi misstänker att informationen om att det fanns ett bud om att köpa ut bolaget från börsen har läckt och att ett antal personer har handlat på insiderinformationen, alltså information som inte var tillgänglig för marknaden vid den tidpunkten, säger Björn Rygart, poliskommissarie vid Ekobrottsmyndighetens finansmarknadskammare i Stockholm.

Flera av de misstänkta i ärendet är släkt eller nära anhöriga, uppger EBM.

Åklagaren begärde på fredagen att två män ska häktas, misstänkta för grova insiderbrott. Enligt Dagens industri bor den ena mannen i Småland och den andra i Västra Götaland. Den misstänkta brottsperioden gäller några dagar i början av december för den ena mannen, och den andra mannen misstänks för brott begångna från september till och med december 2023.

Enligt Di rör misstankarna budet på affärsnätverksbolaget Pagero Group som kom i december förra året.

Läs även: Ica-härvan: Åklagaren vill se tio fängelsestraff (Dagens PS)

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS