Dagens PS

Trots överteckningen: Inget rally i börsdebutant

Nu har Prisma Properties ringt i börsklockan. Aktien övertecknades många gånger om men kursen ligger still på fastighetsbolagets första handelsdag.
Nu har Prisma Properties ringt i börsklockan. Aktien övertecknades många gånger om men kursen ligger still på fastighetsbolagets första handelsdag. (Foto/Fredrik Sandberg/TT)
David Ingnäs
David Ingnäs
Uppdaterad: 18 juni 2024Publicerad: 18 juni 2024

I dag var det dags för Prisma Properties att göra börsdebut. Trots att aktien “har övertecknats flera gånger” så ligger kursen still några timmar in i handeln.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I höstas gjorde lågpriskedjan Rusta (börskurs Rusta) börsdebut och har sedan dess rusat. Dagens börsnotering riktar sig till delvis samma segment men har inte fått samma initiala mottagande.

“Spännande segment”

Prisma Properties, som tidigare i juni berättade att man var på väg till börsen, är en ledande utvecklare och ägare av fastigheter inom lågpris, dagligvaror och snabbmat.

“Det är ett väldigt spännande segment som mår väldigt bra och som växt de senaste åren i den här miljön med höga räntor och hög inflation”, sa vd Fredrik Mässing i en intervju med Swedbank för någon vecka sedan.

Och under tisdagen var det alltså dags för klockringning för börsens senaste tillskott.

“Intresset för erbjudandet har varit stort bland såväl stora svenska och internationella institutionella investerare som allmänheten i Sverige. Erbjudandet har övertecknats flera gånger och medfört att bolaget har fått fler än 5 000 nya aktieägare. Handel på Nasdaq Stockholm inleds i dag den 18 juni 2024”, skriver Prisma Properties i ett pressmeddelande.

ANNONS

Senaste nytt

AFV neutral till börsdebuten

Ingångsvärdet per aktie var satt till 27,5 kronor per andel.

ANNONS

Tidigt såg det ut som det skulle bli en börsstart på tydligt grönt för fastighetsaktien. Men efter att ha varit uppe på som högst dryga 28 kronor så föll aktien tillbaka och har sedan dess bytt ägare i nivå med inträdeskursen.

Kanske bidrog tidningens Affärsvärldens ljumna kommentar om aktien till det svalnade intresset:

“Vi rekommenderade att inte teckna aktien som nu handlas till en liten rabatt på 3 procent mot substansvärdet. Vi ställer oss neutrala till Prisma Properties framöver, men ser det som ett intressant fastighetsbolag att bevaka även om uppsidan här och nu är begränsad i våra ögon”, skrev tidningen enligt Placera.

Ganska nöjd ändå

Men Fredrik Mässing, Prisma Properties vd, verkar nöjd ändå.

“Vi är glada över det stora intresset från både institutionella och privata investerare. Det är tydligt att
investerarna tror på vår affärsidé om att skapa värde genom att utveckla och äga fastigheter inom
lågpris, dagligvaror och snabbmat. Vi välkomnar alla nya aktieägare i Bolaget och ser fram emot att
fortsätta växa i en noterad miljö”, säger han i en kommentar till dagens notering.

Läs mer:

Efter Rusta-succén: Nytt lågprisbolag till börsen. Dagens PS

ANNONS

Sockrat resultat av diabetesbolagets emission. Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS