Dagens PS

Efter Rusta-succén: Nytt lågprisbolag till börsen

Prisma Properties, ett fastighetsbolag med flera välkända lågpriskedjor på kundlistan, siktar på börsdebut den 18 juni. Fredrik Mässing är vd.
Prisma Properties, ett fastighetsbolag med flera välkända lågpriskedjor på kundlistan, siktar på börsdebut den 18 juni. Fredrik Mässing är vd. (Foto: Prisma Properties)
David Ingnäs
David Ingnäs
Uppdaterad: 11 juni 2024Publicerad: 11 juni 2024

Lågpriskedjor har haft en stark utveckling under senare år. Efter börs-succén med Rusta som noterades i höstas kommer nu en ny aktör med lågprisfokus till svenska börsen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det handlar om fastighetsbolaget Prisma Properties som i fredags berättade att man satsar på en notering på Stockholmsbörsen redan den 18 juni.

Stigit nära 80 procent sedan börsstart

Lidl, Willys, Biltema, Normal och Lager 157 är bara några av de lågpriskoncept som gått starkt under senare år när konsumenternas hushållskassa har krympt.

En aktör som gynnats av detta är Prisma Properties som är en ledande utvecklare och ägare av fastigheter inom lågpris, dagligvaror och snabbmat. Bolaget är verksamma i Norden och har ett fastighetsbestånd som värderas till cirka sex miljarder kronor – och som till största del består av nyutvecklade fastigheter med långa hyreskontrakt.

“Det är ett väldigt spännande segment som mår väldigt bra och som växt de senaste åren i den här miljön med höga räntor och hög inflation”, säger vd Fredrik Mässing i en intervju med Swedbank.

I höstas gjorde lågpriskedjan Rusta (börskurs Rusta) börsdebut vilket har blivit succé för aktieägarna. Kursen är upp nära 80 procent sedan teckningskursen på 45 kronor.

Inte konstigt då att aktörer som Prisma Properties inspireras att göra samma resa.

ANNONS

Senaste nytt

Flera lågprisbolag på kundlistan

ANNONS

Hyresgästerna på Prisma Properties kundlista är flera välkända varumärken.

“Inom dagligvaruhandeln fokuserar vi på alla segment. När det gäller lågprisbutiker är det ofta Rusta, Jula, Jysk, Dollar Store och när det gäller snabbmat så är det McDonalds, KFC, Burger King, Chop-Chop”, berättar vd Fredrik Mässing.

Han beskriver lågprissegmentet som icke-cyklist som fungerar bra i både hög- och lågkonjunktur. Det är också ett segment som enligt vd:n “professionaliserats” de senaste tio åren.

“Historisk sett har det varit människor med en lite smalare plånbok som har handlat i det här butikerna men i den här miljön så har de också fått en helt ny kundgrupp med lite tjockare plånbok”, förklarar Fredrik Mässing om tillväxtmöjligheterna framåt där även hyresgästernas etableringar på nya marknader är en viktig faktor.

“Vi växer med våra kunder, mår de bra som mår vi bra”, konstaterat Prisma Properties vd.

Sista dag för teckning är den 17 juni.

Läs mer:

AFV: Teckna årets första börsdebut Karnell. Dagens PS

ANNONS

Börsdebut för spelbolaget KindaBrave. Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS