Amerikanska elbilsjätten Tesla sänker priserna på ett par av sina elbilsmodeller i Kina – aktien faller i förhandeln på Wall Street.

ANNONS

Tesla-aktien backar omkring 3 procent i förhandeln på USA-börsen på nyheten om att den amerikanska elbilsjätten sänkt priset på två av  sina modeller i Kina.

Det uppger CNBC och berättar att ingångspriset på en Model 3 sänkts till 265 900 yuan (412 165 kronor) från 279 900 yuan (433 845 kronor).

Sportiga Model Y har samtidigt upplevt en prissönkning till 288 900 yuan (447 795 kronor)från 316 900 yuan (491 195 kronor).

Allt enligt måndagens valutakurser klockan 14.30.

Elbilmarknader i Kina bjuder på stenhård konkurrens och uppges vara en av Teslas tuffaste marknader.

ANNONS
ANNONS

Uppstickarna i Kina som hotar Teslas dominans

De största rivalerna är kinesiska uppstickarna BYD, Nio och Xpeng.

Tidigare i år höjde Tesla priserna på sina elbilar både på hemmaplan USA och i Kina till följd av ökade råvarukostnader.

Elon Musk har flaggat för att Kinas ekonomi bromsar in, ”en slags lågkonjunktur”, som en effekt av landets svårt ansatta fastighetsmarknad.

Under årets tredje kvartal, som avslutades sista september, levererade företaget 343 000 fordon men exakt hur många fordon bolaget  sålde i Kina redovisas inte i statistiken.

Vid sidan av ett kärvare elbilsklimat för Tesla i Kina har bolaget enligt TT förlorat miljardbelopp på kryptovalutan bitcoins dramatiska värdetapp.

ANNONS
ANNONS

Nyhetsbyrån skriver i en artikel på DN att Tesla tvingats skriva ner sin bitcoin-tillgångar med 170 miljoner dollar, cirka 1,9 miljarder kronor.

Dock uppges företaget även ha dragit in 64 miljoner dollar (nästan 719 miljoner kronor) på bitcoinaffärer.

Läs även: Tesla slår rekord efter Elon Musks chockhöjda priser [Dagens PS]