Analytiker: 190 procents uppsida i Tesla

Uppdaterad: 08 sep. 2022Publicerad: 08 sep. 2022
Tesla
Aktien i Tesla bedöms ha en uppsida på omkring 190 procent. (Foto: TT)

Aktien i Tesla bedöms ha en uppsida på omkring 190 procent medan aktien i konkurrerande Rivian tros kunna stiga drygt 80 procent.

ANNONS
ANNONS

Det har sagts förut att elbilsaktier har potential att rusa framöver.

Nu upprepar analytiker den ståndpunkten, berättar CNBC och förklarar att det hänger ihop med energiomställningen.

“Vi ser häpnadsväckande likheter mellan Apple och Tesla, förutom att Tesla är Apple på steroider”, säger exempelvis George Gianarikas, senioranalytiker på Canaccord Genuity, i artikeln.

Tesla är marknadsledande på elbilar och enligt börsproffset ovan är uppsidan i den amerikanska elbilsjättens aktie cirka 190 procent, sett till en riktkurs på 801 dollar.

Så många analytiker köpstämplar Tesla

CNBC uppger med hänvisning till Factset att 64 procent av analytikerna som bevakar Tesla har köprekommendation på aktien.

Den genomsnittliga riktkursen på aktien hos analytikerna är 307,27 dollar, vilket ger en uppsida på 12 procent, markant mycket lägre riktkurs och potential än vad George Gianarikas tror om Teslas aktie.

I fallet med Rivian lyfts det partnerskap som bolaget ingått med Amazon fram, det har gett “ett välbehövligt uppsving”, heter det.

“Amazon kommer att köpa 100 000 specialbyggda elektriska leveransbilar från Rivian, som en del av sitt drag att elektrifiera sin sista mils flotta till 2040. Det följde en investering på 700 miljoner dollar i EV-starten 2019”, skriver CNBC.

George Gianarikas på Canaccord Genuity ser många fördelar för Rivian med Amazon-samarbetet och sätter en riktkurs på 61 dollar för aktien, vilket motsvarar en uppsida på 83 procent.

Bland analytikerna som följer Rivians aktie har sex av tio, 61 procent, en köprekommendation, framgår det.

Läs även: Analytiker: Tre skållheta elbilsaktier i Kina

Läs mer: Statistiken visar: Kina överlägset störst på elbil 

Läs vidare: Nästa aktierush – allt inom smarta elbilar 

ANNONS
ANNONS
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.