ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Nästa aktierush – allt inom smarta elbilar

Uppdaterad: 14 sep. 2022Publicerad: 24 aug. 2022
förarlöst fordon
Smarta ellbilar som kör sig själva blir nästa börsboom. (Foto: TT)

”Smarta elbilar” blir nästa stora börsvinnare enligt investmentbanken Morgan Stanley. Det gäller både biltillverkare och underleverantörer i flera led. Några av aktierna är extra intressanta, skriver CNBC

ANNONS
ANNONS

Leverantörs- och försörjningskedjorna har under en längre tid varit ansträngda. Först täpptes leveranskedjorna till av covidrelaterade skäl. Sedan av kriget i Ukraina. Men tillverkare av batterier, chip och teknik till självkörande bilar håller på att ta tillbaka kontrollen igen.

Marknaden för elfordon avtar inte trots en att en lågkonjunktur närmar sig. 2025 beräknar Morgan Stanley att marknaden kan vara värd 287 miljarder dollar.

Det faktum att ett förbud för nytillverkade fossildrivna fordon väntas från EU vid 2035 kommer också att göra sitt till.

”Elektronikens värde per bil kommer att öka, autonoma körfunktioner till tekniken i elmotor och batteri, och det kommer att göra industrin till en ny bas för den tekniska leveranskedjan”, skriver bankens analytiker.

Smarta elfordon och deras tillhörande teknik

När smarta elbilar blir ännu mer populära kommer också efterfrågan på alla tekniska lösningar som hör till att bli efterfrågade. Som helhet rör det sig om en värdeökning på 18 procent till 2025.

Halvledare, batterier och teknik för sensorer och optisk bedömning är alla områden som kommer att gå bra, enligt Morgan Stanley.

Man siktar särskilt på batteriteknik med hög effekt, men också all teknik som har med självkörning att göra.

Morgan Stanley tipsar om några aktier med goda förutsättningar inom varje område:

ANNONS
ANNONS

Energiförsörjningssystem:

Delta Electronics (förväntad uppsida 17 procent) och Chroma (förväntad uppsida 28 procent).

Optik och sensorteknik:

Sunny Optical (förväntad uppsida 33 procent)

Halvledare:

TSMC (förväntad uppsida 54 procent)

Batterier:

LG Electronics (förväntad uppsida 26 procent) och Nuvoton (förväntad uppsida 37 procent)

Läs också:

Mercedes hann före Tesla
Svenska Einride först att köra utan förare i USA

ANNONS
ANNONS
ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Investera i svensk innovation som begränsar hjärnskador. Medicintekniska PolarCools CE-märkta produkt, PolarCap® System, används som akut behandlingsmetod vid hjärnskakningar och upprepade smällar mot huvudet. Bolagets vision är att kontrollerad kylning av huvud- och nackskador ska bli en standardbehandling för att begränsa hjärnskador. Försäljningen ökar snabbt och nu genomförs en nyemission för att klara av expansionen.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS