Svenska småsparare satsar allt mer på Twitter sedan Elon Musk köpte en stor andel i bolaget och blev största aktieägaren. 

ANNONS

Att allt fler småsparare får upp ögonen för Twitter syns hos både Avanza och Nordnet. Sedan beskedet att Elon Musk köpte 9,1 procent av aktierna i Twitter kom i början av april har ägarbasen på Avanza nästan tredubblats till 3 699, enligt Nicklas Andersson, sparekonom på Avanza.

Hos Nordnet har den siffran stigit till 2 400 sparare, skriver Privata Affärer.

”Aktien är den elfte mest nettoköpta aktien på Nordnets plattform i april, och det gäller alltså en aktie som aldrig brukar slå sig in i på topplistan över varken mest handlade aktier eller mest nettoköpta, säger Frida Bratt, sparekonom på Nordnet.

Elon Musk vill dock köpa loss hela Twitter och har lagt ett bud– med avsikten att avnotera sociala medier-bolaget från börsen och göra det privat, som Dagens PS rapporterade.

Småsparare stöder Elon Musk

Även om Twitters styrelse hittills inte visat intresse till Musks köpplaner så verkar småspararna stå bakom honom.

”Man kan lugnt säga att många sparare tror stenhårt på Musk och gärna tar rygg på honom. För en del privatsparare, särskilt de som ägt Tesla under lång tid, är Musk närmast en ikon”, klargör Frida Bratt vidare.

ANNONS
ANNONS

Frågan är dock vad som kommer hända med aktien om Musk är ensam ägare. Det kan enligt Nicklas Andersson bli tal om högre volatilitet på kort tid, särkilt genom Musks konstanta egna twittrande, som tweeten ”Love me Tender”, vilket har tolkats som att ett högre bud kan vara på gång.

Läs även: Bud på Jack Dorseys tweet miljontals kronor under målpriset [Dagens PS]