Elon Musk lägger bud för att köpa loss hela Twitter

Uppdaterad: 14 apr. 2022Publicerad: 14 apr. 2022
Elon Musk Twitter
Ett segslitet rättsligt förfarande ser ut att vänta Teslas vd Elon Musk efter beskedet att han vill dra sig ur Twitter-affären. (Foto: TT)

Elon Musk har lagt ett bud för att köpa hela Twitter – med avsikten att avnotera sociala medier-bolaget från börsen och göra det privat, rapporterar CNBC

ANNONS
ANNONS

Tesla- och SpaceX-grundaren Elon Musk köpte nyligen en stor aktiepost och blev största aktieägare i sociala medier-bolaget Twitter. Nu rapporterar CNBC att han lagt ett bud för att köpa loss hela bolaget och avnotera det från börsen.

Budet ligger på 54,2 dollar per aktie – under onsdagen handlades Twitters aktie till stängningskursen 45,85 dollar per aktie. Budet avslöjas genom ett brev som Musk skickat till ordförande Bret Taylor som rapporterats till amerikanska reglerande myndigheter i linje med landets lagstiftning.

Så här skriver Elon Musk om sitt bud på Twitter:

“Jag investerade i Twitter eftersom jag tror på dess potential att vara plattformen för yttrandefrihet runt om i världen, och jag tror att yttrandefrihet är ett samhälleligt krav för en fungerande demokrati.

Men sedan jag gjorde min investering inser jag nu att företaget varken kommer att trivas eller tjäna detta samhälleliga imperativ i sin nuvarande form. Twitter måste omvandlas till ett privat företag.

Som ett resultat erbjuder jag att köpa 100 % av Twitter för 54,20 USD per aktie i kontanter, en premie på 54 % under dagen innan jag började investera i Twitter och en premie på 38 % under dagen innan min investering offentliggjordes. Mitt erbjudande är mitt bästa och sista erbjudande och om det inte accepteras skulle jag behöva ompröva min position som aktieägare.

Twitter har extraordinär potential. Jag kommer att låsa upp den.”

Elon Musk

Läs även: Bud på Jack Dorseys tweet miljontals kronor under målpriset

ANNONS
ANNONS
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs

Redaktionschef och reporter på Dagens PS.

Daniel Jacobs
Daniel Jacobs

Redaktionschef och reporter på Dagens PS.