Svenska bröder blev rika på börsdebut i Oatly. De tu är Björn och Rickard Öste som enligt Dagens Industri nu ruvar på aktier värda 4,3 miljarder i bolaget.

ANNONS

Det svenska havremjölksföretaget Oatly gjorde entré på New York-börsen i torsdags och vid stängning hade aktiens värde ökat från 17 dollar per aktie till 20,2 dollar.

Företaget värderas efteråt till närmare 100 miljarder kronor och för flera av bolagets svenska chefer, grundare och investerare innebär det rejält med klirr. Däribland brödraduon Björn och Rickard Öste, grundare och investerare i Oatly, som enligt Di kan räkna hem ett värde på 4,2 miljarder kronor för aktieportföljen i bolaget.

Avyttrade aktier för 60 Mkr

Dagens Industri berättar att bröderna dessutom sålde aktier för 60 miljoner kronor i samband med Oatlys succé vid Wall Street-debuten.

Oatlys två största ägare efter noteringen i USA uppges vara det statliga kinesiska bolaget China Resources och belgiska Verlinvest.

Amerikanska finansbjässen Blackstone, en annan delägare i Oatly, gör också ett klipp på det svenska bolagets formidabla börssuccé i New York. Blackstones ägarandel värderas till 6,7 miljarder kronor, enligt Di.

ANNONS
ANNONS

Dagens PS berättade med hänvisnng till Di inför Oatlys kliv in på NY-börsen att det svenska havremjölksföretaget växer så det knakar. Bolaget från Lund, som grundades för 25 år sedan, lockar kändisar som tv-drottningen Oprah Winfrey och skådespelerskan Natalie Portman att investera i aktierna

Läs även: Oatly-vd om börsdebut: ”Bygga fler fabriker” [DagensPS.se] »