Börsdebuten för Oatly innebär stora möjligheter för bolaget enligt vd Toni Petersson. I samband med noteringen förstärks kassan med 9 miljarder kronor och planen är att öka produktionen genom att bygga fler fabriker.

ANNONS

Som Dagens PS rapporterade så gjorde svenska Oatly börsdebut på New York-börsen under torsdagen.

Klar plan

Vd Toni Petersson har en klar linje utstakad i sitt huvud framöver.

Planen är ett växa genom att ha fler fabriker i produktion.

”Vi ska på sikt gå från fyra till nio fabriker i världen och det är inga pappersprojekt utan alla projekten är uppe och rullar,” säger Toni Petersson till Di.

Oatly växer så det knakar och i produktionsvolym ska bolaget enligt vd:n växa från 350 miljoner liter 2020 till 1,4 miljarder liter 2023.

Ingen konkurrens

Samtidigt vill allt fler bolag ge sig in på marknaden för alternativa mjölkdrycker, men eventuell konkurrens viftar Toni Petersson snabbt bort.

”Det går inte längre att bara att lansera någon produkt utan konsumenterna idag är medvetna och kräsna kring bland annat smak och näringsinnehåll. Här vet vi att vi slår konkurrenterna”, säger han och förklarar att Oatly ”handlar om att erbjuda något som är bättre än vanlig mjölk”.

”Det är en skillnad mot andra varumärken som bara vill ha ut en produkt på hyllan inom en kategori som växer snabbt.”

ANNONS
ANNONS

Pengar räcker ett tag

Kapitaltillskottet på nio miljarder kronor tror han kommer räcka till nästa år, och sedan ”får vi se vad som händer efter 2023”.

Med dubblerandet av kapaciteten i den nederländska fabriken och öppnandet av en ny fabrik i Singapore det här kvartalet lägger Oatly nu in en snabbväxel.

”Om du tittar på hyllorna i Sverige till exempel gapar de ofta tomma i slutet av veckan där våra produkter ska stå. Det ska vi fylla.”

Läs mer: Oatly kan värderas till över tio miljarder dollar

 

 

 

 

ANNONS
ANNONS