Chefsstrateg hissar teknikbjässens aktie när börsen väntas gå in i en svagare period i september, skriver CNBC.

ANNONS

”Vi går in i en säsongsmässigt svag period för aktier, så vi förväntar oss att marknaden trampar vatten. Vi tror att all inkommande data som tyder på att inflationen fortsätter att dämpas kommer att tas emot väl av marknaden”, sade King Lip, chefsstrateg på BakerAvenue Wealth Management, till CNBC ”Street Signs Asia” på måndagen.

På måndagen föll USA-börserna på nytt och förlängde därmed förra veckans förlustsvit.

Men King Lip förväntar sig inte att börsen ska, som han säger, ”bryta bottennivåerna i juni”, även om han intagit en defensiv hållning.

Han gillar ”hög kvalitet” i den turbulenta miljö som råder på marknaden, förklarar han, och han uppskattar särskilt de defensiva företag som i sina senaste delårsrapporter trots osäkerheten höjde sina framtidsutsikter.

Ett sådant bolag som han tror starkt på vid övergången till september är Apple, som även är tillväxtorienterat, framhåller börsexperten.

I år har teknikjättens aktie fallit cirka 11 procent på börsen, men den har ändå klarat sig förhållandevis bra under björnmarknaden, konstaterar CNBC.

Apple har gått bättre än andra bolag i den så kallade FAANG-gruppen inom tekniksektorn och i senaste kvartalsrapporten var Apple det enda teknikbolaget i sällskapet som uppvisade vinst och stigande intäkter.

ANNONS
ANNONS

Den 7 september väntas Apple avslöja sina nya och uppdaterade versioner av Iphone och Apple Watch och ytterligare prylnyheter.

Vid sidan av det lyft för aktien som det väntas ge spår King Lip att inflationstrycket lättar och att den tioåriga statsobligationen får ett tak, då den enligt CNBC mer än har fördubblats sedan början av året och satt press särskilt på tillväxtaktier.

Läs även: Apple varnar för allvarliga säkerhetsbrister [Dagens PS]