Dagens PS

Stormig dag – men inte på börsen

börsen
Det var en dramatisk väderdag – men på börsen var det stiltje (Foto: Jessica Gow/TT).
Isabel Hallqvist
Isabel Hallqvist
Uppdaterad: 08 mars 2023Publicerad: 08 mars 2023

Det blev en riktigt stökig onsdag, med snö och hala vägar. Det var också det mest spännande som hände under dagen – för på börsen var det stiltje.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

När vi lägger den Internationella kvinnodagen 2023 till handlingarna, kan vi konstatera att det inte var en vidare händelserik börsdag.

Stockholmsbörsen rörde sig på båda sidor om nollstrecken under onsdagen men visade inte upp några dramatiska kursrörelser. Vid stängning visade breda indexet OMXSPI på minus 0,1 procent, medan storbolagsindexet OMXS30 stod på plus 0,2 procent. Det rapporterar Dagens Industri.

Annars finns det tre händelser värda att uppmärksamma:

Nytt uttalande från Jerome Powell

På tisdagen sänkte den amerikanske centralbankschefen Jerome Powell börserna när han berättade att Federal Reserve troligen kommer att behöver höja styrräntan mer än väntat.

På onsdagen gjorde  Powell återigen ett framträdande och upprepade då gårdagens budskap. Däremot slog han fast att inget beslut ännu har fattats om takten i räntehöjningarna.

Den stora amerikanska jobbrapporten för februari väntas publiceras nu på fredag – och den kan vara bra att hålla koll på för investerare.

ANNONS

Senaste nytt

Glädjesprång för Clas Ohlson

ANNONS

Under dagen stack prylkedjan Clas Ohlson ut, där man hade en kursuppgång på nästan 17 procent.

Bolagets tredje kvartal uppvisade ett starkt kassaflöde och en högre vinst än väntat, även om makroekonomiska faktorer fortsatt har en negativ påverkan på lönsamheten.

Fall efter brottsmisstanke

Det var en sämre dag på börsen för läkemedelsbolaget Oncopeptides, vars aktie föll drygt 9 procent, efter en nyhet som kom under dagen.

Den handlade om att forskningschefen och tidigare vd:n Jakob Lindberg blivit anhållen misstänkt för brott rörande marknadsmissbruk på värdepappersmarknaden.

Enligt åklagare finns en misstanke om grovt insiderbrott som ska ha ägt rum under en period i oktober 2021, då bolaget tvingades dra tillbaka sitt läkemedel i USA.

Sugen på mer dramatik? Läs då dessa:

VD ljög om utbildning – tvingas till pinsam sorti

ANNONS

Storstryk: Centralbanken backar 1500 miljarder

Elon Musk i öppet bråk med anställd: ”Vill ha bildbevis”

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Isabel Hallqvist
Isabel Hallqvist

Reporter på Dagens PS med fokus på ekonomi.

Isabel Hallqvist
Isabel Hallqvist

Reporter på Dagens PS med fokus på ekonomi.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS