Dagens PS

VD ljög om utbildning – tvingas till pinsam sorti

vd
Armin Kavousi hävdade att han hade avlagt en Master of Science-examen vid Aston University i Birmingham, vilket var en ren lögn. (Foto: Skärmdump från Youtube)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 09 mars 2023Publicerad: 08 mars 2023

Vd:n på teknikbolaget påstod att han hade avlagt en magisterexamen i neurovetenskap – inte ett ord var sant och nu får han gå.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

För Meew, som skulle börsnoteras på Spotlight den 16 mars, blev det en rejäl kalldusch när lögnen så tätt inpå avslöjades.

Bolaget med säte i Köpenhamn fick veta sanningen om sin vd Armin Kavousi bara en vecka innan IPO:n och nu har investerare dragit sig ur, skriver Affärsvärlden som snappat upp nyheten från den danska affärstidningen Finans.

MISSA INTE: “Bråkdel” – så lågt blir nya elstödet: Beslut idag

Kavousi hävdade att han hade avlagt en Master of Science-examen vid Aston University i Birmingham, vilket var en ren lögn.

Under onsdagen har styrelsen och Armin Kavousi kommit överens om att han ska lämna sin vd-stol och per automatik även sin plats i styrelsen.

Styrelsens ordförande tagen på sängen

Själv har han sagt att han ska minska sitt ägarskap i Meew till 0 procent, samtidigt som teckningstiden för bolagets planerade IPO förlängts med fem dagar.

I ett pressmeddelande på tisdagskvällen skriver Meew att Armin Kavousi ska ersättas av medgrundaren Peter Funch, som utsetts till tillförordnad vd.

ANNONS

“Den nya styrelsen kände inte till Armin Kavousis brist på en magisterexamen förrän i dag (tisdag, red.anm) och har inte haft någon anledning att misstänka något fel. Meew är på väg att noteras på Spotlight Stock Market och därför är det avgörande för oss att marknaden har fullt förtroende för bolaget. Armin Kavousi har bett styrelsen om ursäkt för sitt agerande, och han vill inte att hans agerande ska skada bolaget. Vi är därför överens om att det är bäst för bolaget att han avgår som vd och styrelseledamot med omedelbar verkan och säljer en väsentlig del av sina aktier”, säger Meews styrelseordförande Sam Jalaei i en kommentar.

Läs även: Så här kan du bättre avslöja en lögnare

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS