Dagens PS

Stockholmsbörsens nye vd: Kom till oss, Klarna!

Klarna
Adam Kostyál, ny vd för Stockholmsbörsen, lovar "kämpa" för att svenska fintechbolaget Klarna börsnoteras på Nasdaq Stockholm. (Foto: Pressbild / TT / montage)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 12 mars 2024Publicerad: 11 mars 2024

Adam Kostyál, ny vd för Stockholmsbörsen, lovar “kämpa” för att svenska fintechbolaget Klarna börsnoteras på Nasdaq Stockholm.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

“Det vore bra för oss, men kanske ännu viktigare för AB Sverige”, säger Adam Kostyál till Svenska Dagbladet.

Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski har deklarerat i Di att betalföretaget ska ta klivet till börsen “inom en rimlig tid”.

Klarnas marknadsvärde väntas ligga på runt 200 miljarder kronor vid en introduktio, vilket gör det till en av de större börsnoteringarna på senare tid.

Läs även: Klarna nära notering i USA för 207 miljarder Dagens PS

Enligt Stockholmsbörsens nye vd är viktigt för Sverige att fintechsuccén noteras här och han efterlyser engagemang för detta från såväl stora institutioner som den svenska regeringen.

Börs-vd:n: Klarna kan börsnoteras i både USA och Sverige

Det skulle inte bara väcka mer attraktion för Sverige som nation, även Klarna skulle dra fördel av en börsnotering i Stockholm då det skulle få många svenska hushåll att köpa aktier, tror Adam Kostyál och konstaterar att många i Sverige inte har samma möjlighret att investera i Klarna om bolaget tar klivet in på NY-börsen på Wall Street.

En del svenska institutioner får inte ens investera där, säger han till SvD.

ANNONS

“Svenska bolag noterade i Stockholm kan attrahera stora internationella investerare. Det är viktigt att ha det klart för sig”, påpekar också Adam Kostyál i tidningen och förklarar att det i Klarnas fall vore lämpligast med en parallellnotering, det vill säga i både USA och Sverige.

Läs även: Good news: IPO-marknaden i Europa rivstartar Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

ANNONS
Sista möjligheten att teckna 22 maj
kinda brave logo svart

Den globala spelmarknaden har tagit fart och 400 miljoner nya spelare beräknas tillkomma till 2026. Särskilt det så kallade indie-segmentet växer kraftigt där börsaktuella svenska Kinda Brave är väl positionerade. Teckningsperioden för att vara med i bolagets börsresa från start pågår fram till den 22 maj.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS