Dagens handeln på Stockholmsbörsen lyser som väntat starkt grönt – så här mycket stiger börsindexen.

ANNONS

I fredags blev det en rejäl uppstuds för USA-börserna på Wall Street efter en vecka som överlag kännetecknats av återhämtning.

Trots rekylen lutar det ändå åt att bli det värsta halvåret på årtionden för den amerikanska aktiemarknaden.

Under måndagen stiger dock aktieterminerna i USA och Stockholmsbörsen skuggar USA-börsen, som lyfte med över 3 procent i fredags, den bästa handelsdagen på fyra veckor, med en uppgång under förmiddag på 3,4 procent för det breda OMXSPI och 3,1 procent för storbolagsindexet OMXS30, berättar Omni.

Nu stiger rejält spöade SBB:s aktie på Stockholmsbörsen

Hårt straffade SBB var vid tidpunkten för börsrapporten, strax före lunch, upp med hela 9 procent medan Hexagon, där Ola Rollén vid årsskiftet kliver av som vd och är på förslag som ny styrelseordförande i mätteknikbolaget, tappar 3 procent.

Atlas Copcos A-aktie avancerar med nära 6 procent på nyheten om köpet av en kinesisk tillverkare av vakuumpumpar.

ANNONS
ANNONS

Allra mest och utan konkurrens rusar Oncopeptides, som initialt var upp med över 90 procent på klartecknet från EMA. Kring lunch stod aktien på plus med drygt 80 procent.

Även Kinnevik, SKF och Volvo befinner sig under den inledande börshandeln i Stockholm i klart positivt territorium, aktierna i respektive bolag klättrar med mer än 5 procent, framgår det i Omnis börsrapport.