Efter en morgon på minus och en eftermiddag på plus kunde Stockholmsbörsen stängas på grön kvist. Om än, en väldigt skör sådan. 

ANNONS

Det stormar alltjämt på Europas storbanker. För svenska banker som SEB, Swedbank och Nordea innebar det nedgångar på mellan 0,4 till 0,7 procent när börsveckan inleddes.

En trend som vände vid dagens slut så att Nordea, Swedbank, SEB och Handelsbanken alla kunde hämta hem. I toppen Nordea och Swedbank på plus 1,7 procent, skriver Dagens Industri.

Möte kring finansiell stabilitet

Vad som sker härnäst är svårt att sia om, men möjligen klarnar bilden under morgondagen då företrädare för regeringen, Riksbanken tillsammans med flera andra myndigheter inom finansiell stabilitet sammanträder för ”att gemensamt utbyta erfarenheter” kring den senaste tidens finansiella turbulens.

Hoppas.

Stockholmsbörsen
Möjligen klarnar bilden kring de svenska bankernas framtid under morgondagen då företrädare för regeringen, Riksbanken, med flera sammanstrålar. På bilden Riksbankschef Erik Thedéen. (Foto: TT)

Dagens vinnare

Bland dagens vinnare återfinns värmepumpsbolaget Nibe, som valde att inte gå vidare med sin värdering av japanska Fujitsu General.

Ett beslut som tycks ha gjort susen för bolagets aktie som pumpade upp sig redan tidigt under dagen och steg med totalt 5 procent.

ANNONS
ANNONS

Bra ifrån sig gjorde även Alfa Laval, Atlas Copco och Boliden.

Det bidrog till att Stockholmsbörsen kunde stänga med breda OMXSPI och OMXS30 på plus och 1 respektive 1,5 procent.

Dagens skuld

En desto mer surmulen måndag på Stockholmsbörsen blev det för fastighetsbolaget Oscar Properties, som gått och fått en stämning på halsen.

Närmare bestämt då 10 miljoner, som härrör från tidigare genomförda transaktioner inom koncernen som inte betalats. Det gjorde att fastighetsbolagets aktie störtdök redan under förmiddagshandeln på Stockholmsbörsen.

Vill du läsa mer om börs och finans? Så här enkelt tar du del av Dagens PS kostnadsfria nyhetsbrev.

Relaterade artiklar: 

ANNONS
ANNONS

Svag ljusglimt på Stockholmsbörsen [Dagens PS]

Efter uppköp och kris: Fortsatt turbulent på Stockholmsbörsen [Dagens PS]

UBS köper Credit Suisse – Schweiz ändrar lagen [Dagens PS]

Krismöte: Riksbanken, FI och Riksgälden samlas [Dagens PS]