Dagens PS

Stockholmsbörsen nära noll – nytt rekord för Investor efter köp

Stockholmsbörsen
Investor köpte mer i Ericsson – och nådde ny rekordhöjd på börsen. (Foto: TT)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 21 maj 2024Publicerad: 21 maj 2024

Nära nollan på Stockholmsbörsen, men för storbolagen Astra Zeneca och Investor var det en fin börsdag, där det senare slog nytt rekord.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Stockholmsbörsens breda index OMXSPI föll 0,1 procent och storbolagsindex OMXS30 stängde på nollan på tisdagen, som var en börsdag med relativt liten handel. Under större delen av handelsdagen var börsen på minus, men det kom en upphämtning på slutet.

Börsens största bolag, den svensk-brittiska läkemedelsjätten Astra Zeneca (börskurs Astra Zeneca) steg 2,8 procent efter att ha presenterat nya finansiella mål på tisdagsmorgonen.

Familjen Wallenbergs maktbolag Investor (börskurs Investor) har köpt 25 miljoner B-aktier i telekomjätten Ericsson (börskurs Ericsson). Ericsson steg 0,7 procent på nyheten, och Investor steg 1,0 procent. För investmentbolaget innebär det en ny toppnotering.

Nätbanken Avanza (börskurs Avanza) lyfte 2,3 procent efter att Citi satt köpstämpel med analysen om att marknaden ”har fel” gällande nätmäklarens räntenetto.

Förpackningsbolaget Billerud (börskurs Billerud) ökade mest på large cap-listan, upp 12,1 procent efter att bolaget skrotat planer på stora investeringar i sitt pappersbruk i Escanaba, Michigan. Den tidigare planen om att ställa om hela bruket till förpackningskartong ersätts med en gradvis omställning för att öka mixen.

Thunderful Group (börskurs Thunderful Group) rusade 26,9 procent efter nyheter om att bolaget sålt Nintendo-återförsäljaren Bergsala till Thunderfuls största aktieägare Owe Bergsten.

Sinch (börskurs Sinch) föll 8,4 procent efter att Morgan Stanley sänkt sin riktkurs för bolaget.

Läs även: Investor storköper i Ericsson – första gången på flera år (Dagens PS)

ANNONS

Läs även: Simon Blecher lyfter fram tre favoritaktier (Dagens PS)

Läs även: Stockholm är Nordens bästa stad enligt Oxford Economics (Dagens PS)

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS