Carnegie Fonders förvaltare Simon Blecher tippar att börsen kommer att gå ner 20-25 procent och jämför med IT-bubblan i Skandias podd ”En påse pengar”.

ANNONS

Simon Belcher förvaltar den femstjärniga Carnegie Sverigefond samt Carnegie Spin-Off, och har av Morningstar utsetts till årets stjärnförvaltare 2013 och 2014. Han beskriver sin sin egna Carnegie-fond som en ganska defensiv och försiktig fond. I Skandias podcast ”En påse pengar” tippar han att det kommer bli sura tider på börsen framöver.

”Inom 18 månader skulle jag vara väldigt förvånad om inte börsen skulle vara ner 20-25 procent”, säger Simon Blecher i podden.

Det ska dock inte ses som ett argument för att sälja omedelbart – det kan lika gärna bli så att börsen går upp kraftigt och sen går ner, säger han.

Han diskuterar också högt värderade ESG-bolag och gröna aktier i podcasten. Han pekar på att det finns bolag som inte haft en krona i intäkter men ändå är väldigt högt värderade.

”Det är en jättebubbla på sina håll. Samtidigt är väl det priset för att vi ska komma fram. Många av dem kommer spricka – men många som framstår som en bubbla idag kommer visa sig vara ganska billiga i slutändan”, säger han i Skandias podcast.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Stockholmsbörsen – bästa börsen i Europa [Dagens PS]