Patrick Svensk får sluta som ordförande för Betsson – han har tappat förtroendet hos storägarna efter att ha sparkat vd:n Pontus Lindwall i förra veckan.

ANNONS

I fredags fick Betssons mångårige vd Pontus Lindwall sparken, vilket Dagens PS rapporterade om.

Det beskedet togs inte emot väl av bolagets storägare – och nu får bolagets ordförande Patrick Svensk lämna sin post som en följd av beslutet att sparka vd:n.

”Beslutet att lämna Betssons styrelse sker mot bakgrund av att bolagets större aktieägare har uttryckt att de inte längre har fullt förtroende för Patrick Svensk som styrelseordförande. Avsaknaden av fullt förtroende beror på hur uppsägningen av VD hanterades”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Han ersätts som ordförande av Johan Lundberg, som varit styrelseledamot sedan 2018. Han är grundare av NFT Ventures och också styrelseledamot i Loomis, Svolder och Ölands Bank.

”Jag vill rikta ett varmt tack till Patrick Svensk för värdefulla insatser i styrelsen under snart 17 år. Jag ser fram emot att tillsammans med övriga styrelsen fortsätta arbetet med att rekrytera nästa generations internationella ledare till Betsson och samtidigt fullfölja det strategiska arbete som pågår med förnyelse och tillväxt”, säger Johan Lundberg i pressmeddelandet.

Patrick Svensk har varit ledamot i Betssons styrelse sedan 2005, och styrelsens ordförande sedan 2017.

ANNONS
ANNONS

Aktien faller drygt 2 procent i den inledande torsdagshandeln.

Läs även: Betssons vd Pontus Lindwall får sparken [Dagens PS]