Betssons vd Pontus Lindwall får sparken

Uppdaterad: 17 sep. 2021Publicerad: 17 sep. 2021
Pontus Lindwall
Betssons vd Pontus Lindwall får sparken. (Foto: TT)

Grundaren och mångårige vd:n Pontus Lindwall får lämna Betsson – trots att bolaget går strålande. Han får ett avgångsvederlag av bolaget, meddelar bolagets styrelseordförande Patrick Svensk.

ANNONS
ANNONS

Betsson går bättre än någonsin – då passar styrelsen på att sparka grundaren och vd:n Pontus Lindwall. Under gårdagen rusade bolagets aktie på börsen efter rykten om att bolaget kan bli uppköpt av amerikanska Fanatic, vilket Dagens PS rapporterade om. 

“Vill ta tillfället i akt”

Betssons styrelseordförande Patrick Svensk bekräftar för Dagens industri att dagens beslut kom på styrelsens initiativ – alltså att Pontus Lindwall får sparken. Han kommer dock kvarstå som vd till en ersättare hittats, och därefter har han rätt till avgångsvederlag i tolv månader.

”Det är korrekt uppfattat. Det är vi som föreslagit den här förändringen och kommit fram till beslutet att vi vill ta det här tillfället i akt när det går bättre än någonsin. Därför ska Pontus ha ett avgångsvederlag och mycket rosor och jubel för det som han har åstadkommit”, säger Patrick Svensk till Di.

Blev vd redan 1998

Pontus Lindwall blev vd för Betsson redan 1998, och hade posten fram till 2011 då han i stället blev styrelseordförande. Han återkom på vd-stolen 2017.

”Han hade i alla fall inte vad jag vet för avsikt att säga upp sig. När vi började de här diskussionerna så blev ju slutsatsen att vi sa upp honom. Men vi har haft en bra och givande dialog och Pontus har accepterat att styrelsen söker nytt ledarskap nu”, säger Patrick Svensk till Di.

“Det är en väldigt gynnsam situation att få se sig om efter en ny vd när det går väldigt bra. Det kanske fler bolagsstyrelser skulle önska sig i stället för att leta vd när det går dåligt”, säger han.

Vid 12.30-tiden handlades Betssons aktie ned 0,9 procent.

Läs även: Rykten om uppköp av Betsson – aktien rusar

ANNONS
ANNONS
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs

Redaktionschef och reporter på Dagens PS.

Daniel Jacobs
Daniel Jacobs

Redaktionschef och reporter på Dagens PS.