Finanskoncernen Söderberg & Partners tar in 2,5 miljarder i en nyemission. Samtidigt ska koncernen expandera till nya länder.

ANNONS

På sistone har koncernen expanderat till nya utländska marknader och nyemissionen görs för att fortsätta den expansionen.

”Vi tittar mycket på Storbritannien och Tyskland, så sannolikt ett av dem – eller båda”, säger Gustaf Rentzhog, vd på Söderberg & Partners, till Di.

Nyemissionen kommer från amerikanska riskkapitalbolaget TA Associates, som för två år sedan sålde sina aktier i Söderberg & Partners, och som nu åter igen blir delägare – genom tecknandet av aktier för 2,5 miljarder kronor – vilket värderar Söderberg & Partners till cirka 23 miljarder kronor, enligt Di.

”De ville väl kanske aldrig lämna oss, utan det handlade mer om att deras gamla fond gick mot sitt slutdatum och nu har de en ny fond. Vi har alltid haft ett bra samarbete, så det är ett kärt gammalt återseende”, säger Gustaf Rentzhog.

Stor aktör

Förmögenhetsrådgivningen, som även kallas private banking inom storbankerna, är en sektion inom koncernen som Gustaf Rentzhog tror starkt på. Söderberg & Partners förvaltar totalt drygt 600 miljarder kronor, vilket gör koncernen till den största aktören i Sverige vid sidan av storbankerna.

”Vi är nummer två i Norge, och vi vill föra ut det i alla länder vi redan finns i”, säger han.

Nobbar börsen

Samtidigt får börsen nobben av Gustaf Rentzhog.

ANNONS
ANNONS

”Börsen passar sämre för en så expansiv firma som vår som är beroende av snabba beslut.”

Läs mer: Scibase tog in 71 miljoner i riktade emissioner