Dagens PS

Snabbt vd-sorti i Nakd – känner sig lurad

vd Nakd
Nakd:s vd Anders Kristiansen har hoppat av med omedelbar verkan efter bara några veckor på stolen. (Foto: Wikimedia Commons)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 09 apr. 2022Publicerad: 09 apr. 2022

Anders Kristiansen slutar efter bara några veckor på vd-stolen för modebolaget Nakd – han anser att bolaget inte är i det skick som utlovats.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

“När jag i mars tillträdde rollen som vd initierade jag en översyn av företagets verksamhetsmodell och styrning. Det blev tydligt att bolagets status på dessa områden inte var i linje med vad som lovats och därför har jag sagt upp mig. Jag har informerat styrelsen om översynens resultat och jag vill tacka styrelsen för deras stöd”, skriver Anders Kristiansen, som avgår med omedelbar verkan, i ett pressmeddelande som gick ut på fredagen.

Anders Kristiansen lämnar rollen som högste chef för mode- och e-handelsbolaget Nakd efter bara en månad och en vecka – han tillträdde 1 mars i år – och hans avgång uppfattas av bedömare som ett direkt underbetyg till Jarno Vanhatapio, tidigare vd och grundare för Nakd, som lämnade över stafettpinnen till Kristiansen.

“Styrelsen står bakom Anders Kristiansen i detta beslut och vi vill rikta ett uppriktigt tack till honom för hans värdefulla insats i bolaget. Vi önskar honom all lycka i framtiden”, kommenterar styrelseordförande Magnus Emilson i Nakd Anders Kristiansens besked.

Vidtar åtgärder för Nakd efter avhoppade vd:ns kritik

Nakd:s operativa chef Oscar von Konow har nu utsetts till tillförordnad vd för bolaget medan finanschefen Per Jalvemyr är tillförordnad vice vd.

“Styrelsen tror fortfarande på Nakd:s unika position och framtida potential. Styrelsen är glad över att tillsätta Oscar och Per i deras nya roller, och har fullt förtroende för både deras ledarskap och ledningen i Nakd för att under kommande kvartal styra verksamheten på ett bra sätt medan vi söker efter en permanent vd”, förklarar ordförande Emilson.

Det framgår också utifrån resultatet av den översyn som Anders Kristiansen initierade när han blev vd att “styrelsen dragit slutsatsen att ytterligare åtgärder krävs för att understödja Nakd:s nästa utvecklingsfas”.

Läs även: Jarno Vanhatapio slutar som vd på Nakd: “Massiv rekrytering”

ANNONS

Läs även: Nakd:s värdering når över 5 miljarder  

Läs även: Storm mot modebolag och krav på bojkott 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS