Nakds grundare Jarno Vanhatapio slutar som vd, meddelar bolaget i ett pressmeddelande. Han ersätts av Anders Kristiansen, tidigare vd på Espirit. 

ANNONS

Modebolaget Nakds grundare Jarno Vanhatapio ersätts som vd av Anders Kristiansen, som närmast kommer från rollen som vd på Espirit. Han har också en bakgrund som New Look och Bestseller Fashion Group China.

Har letat vd senaste året

Anders Kristiansen tar över Nakd från den 1 mars i år, rapporterar Breakit som också att jakten på en ny vd varit igång det senaste året.

“Styrelsen och jag har varit på jakt efter en ny vd för att leda NA-KDs nästa fas av global expansion. I Anders har vi hittat den personen. Han har rätt entreprenöriell energi och kunskap för att fortsätta vår tillväxtresa. Han är ett internationellt etablerat namn med en meritlista som talar för sig själv”,säger Jarno Vanhatapio i pressmeddelandet.

”Jag ser fram emot att stötta honom i det strategiska arbetet kring innovation och sortiment när han nu ska leda bolaget framåt. Detta är en massiv rekrytering och ett stort steg i NA-KDs utveckling. Jag är extremt exalterad kring detta”, säger grundaren, som kommer att fortsätta i bolagets styrelse och arbeta med företagets produkter och varumärke. Han är också bolagets tredje största ägare.

Nakd satsar mot 10 miljarder ”så fort som möjligt”

Han uppger till Dagens industri att Nakd 2021 omsatte cirka 2,4 miljarder kronor 2021. Målet för nye vd:n Anders Kristiansen är att öka den siffran till över 10 miljarder ”så fort som möjligt”.

“Nakd har på kort tid gjort en imponerande resa och byggt upp ett modeimperium på den europeiska marknaden. Med min tidigare erfarenhet ser jag mycket fram emot att expandera på fler kontinenter och att fortsätta etablera bolaget som den ledande aktören när det kommer till hållbart mode”, säger han i pressmeddelandet.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Nakd:s värdering når över 5 miljarder [Dagens PS] 

Läs även: Storm mot modebolag och krav på bojkott [Dagens PS]