Den dramatiska börsutvecklingen från tidigare i år har saktat in. Möjligheten att satsa på snabbväxande aktier är liten. Då ska du satsa på aktier med bra utdelning istället.

ANNONS

På Wall Street är de lättförtjänta pengarna inte längre lättillgängliga. De investerare som vill tjäna pengar bör vända blicken mot aktiens utdelning i stället, skriver CNBC.

År 2021 har som helhet inneburit börsrekord. Standard & Poors 500-index har växt med 23 procent sammantaget, fyra procent över det årliga mål som strateger har satt upp. Det är framför allt återhämtningen efter coronapandemin och statliga stimulanser som har blåst upp värdena. Nu kan det bli räntehöjningar, inflation och nya hinder i utvecklingen.

Då är aktieutdelningen en tryggare inkomstkälla för investerare än raketaktier. De ger inte samma avkastning som en snabbt stigande aktie, men är ett tryggt alternativ.

Goldman Sachs har sammanställt en lista över aktier där företagets utdelning kommer att överstiga snittet på S&P 500. I genomsnitt kommer aktieutdelningarna att öka med sex procent, men de utpekade bolagen ökar utdelningarna med mer än elva.

Aktierna med bra utdelning:

Tapestry 2,6%

ANNONS
ANNONS

Molson Coors Beverage 3,1%

Pepsi 2,9%

Devon Energy 7,5%

Ford 2,4%

Morgan Stanley 2,8%

ANNONS
ANNONS

Simon Property Group 3,5%

Pinnacle West Capital 5,3%

Läs också:

Dags att vikta om aktierna i din portfölj [Dagens PS]
Sex aktier för strängare klimatpolitik [Dagens PS]