5G-nätet kommer att innebära tillväxt på mobilmarknaden. Inte minst har halvledaraktierna framtiden för sig. Men också andra underleverantörer kommer att lyfta, enligt investmentbanken Credit Suisse.

ANNONS

Den schweiziska investmentbanken Credit Suisse har plockat fram sex aktier som kommer att stiga I samband med att 5G-nätet rullas ut. Banken spår en ljusnande framtid för en just nu tillbakatryckt mobilmarknad, skriver CNBC.

En stor del av den nya teknologi som finns på frammarsch kommer att ansluta till just 5G-nätet, exempelvis självkörande bilar. Credit Suisse räknar med att även marknaden för smarta telefoner kommer att växa, efter att marknaden svalnat det senaste kvartalet..

Credit Suisse tror att marknaden för 5G-telefoner kommer att växa från 255 miljoner enheter 2020 till 551 enheter 2021. Fram till 2023 är prognosen att 900 enheter kommer att säljas.

Så hur kan man lättast investera i 5G-expansionen? Manish Nigam på Credit Suisse menar att halvledarkomponenter bör utgöra en del av portföljen. Dels innebär utbyggnaden av 5G att behovet av halvledare ökar, dels råder det brist på komponenterna.

Det här är Credit Suisse sex bästa aktietips för utrullningen:

ANNONS
ANNONS

TSMC

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company är en stor halvledartillverkare. Marknaden för smarta telefoner star för 40-50 procent av halvledarförsäljningen och där väntar ytterligare tillväxt. TSMC:s riktkurs på 675 taiwanesiska dollar lyftes till 700 i Credit Suisse analys. Uppsidan ligger på 13 procent.

ASE

Den taiwanesiska halvledartillverkaren kommer att ha en stark tillväxt under det närmsta halvåret. Credit Suisse tror på 18,8 procents uppsida jämfört med nuvarande värde.

Mediatek

Den taiwanesiska chipdesignern tar sig in på en premiummarknaden för smarta telefoner och spås växa. Bankens riktkurs blir 1 250 taiwanesiska dollar, en uppsida på 37 procent.

VPEC

Det taiwanbaserade halvledarföretaget har en mer ”balanserad kundkrets” än många liknande företag, enligt Credit Suisse. Mycket snart kommer 5G-utbyggnaden att falla ut till VPEC:s fördel, och på längre sikt kan bolaget också tjäna på elbilar och självkörande bilar. Uppsidan ligger på 31,76 procent.

Sunny Optical

Den kinesiska techfirman som säljer kameror till teknikprylar kan växa i samband med att marknaden för bilar och telefoner sväller. Uppsidan ligger på 14,5 procent, enligt Credit Suisse.

ANNONS
ANNONS

Luxshare

Bolaget tillverkar komponenter till Apple och har goda förutsättningar att växa mer än det redan gör. Banken menar att Luxshare är den underleverantör som kommer att tjäna mest på Apples kommande satsningar på trådlösa lösningar. Riktkursen ligger på 50,60 yuan, med en uppsida på 40,16 procent.

Läs också:

Här är halvledaraktierna du vill äga
Aktietips inför rekylrisken