Stockholmsbörsen fortsätter uppåt med draghjälp från fastighets- och verkstadssektorn och bolag som SBB, Balder, Assa Abloy och Atlas Copco.  

ANNONS

Det började bra redan i morse, då fastighetsbolaget SBB inledde veckan på Stockholmsbörsen på plus och steg med 2,6 procent. Det följdes upp med ytterligare ett uppsving efter lunch och en total ökning på närmare 4 procent.

Med på det framgångståget återfinns även andra fastighetsjättar som Corem, Balder, Wallenstam och Castellum, med ökningar på omkring 2 procent, skriver Dagens Industri. 

Stabilt för verkstadssektorn

En stabil måndag upplever även värmepumpsbolaget Nibe, tillsammans med ett flertal bolag inom verkstadssektorn.

Däribland Assa Abloy, Atlas Copco, och SKF som alla avancerat under dagen med ökningar mellan 2,7 och 3,2 procent.

Som Dagens PS kunde rapportera under förmiddagen ser det även ljust ut för industrikoncernen Trelleborg, som ser ut att kunna sälja Trelleborg Wheel Systems till japanska Yokohama, vilket satt fart på aktien på Stockholmsbörsen.

Priskrig bland livsmedelsjättarna

Matpriserna fortsätter att röra om i grytan. Senast efter att både Ica och Coop försökt ta rygg på Lidl och sänka sina priser.

Ett utspel som fick Axfood att halka efter på Stockholmsbörsen, med 1 procent. Nu återstår det att se hur Axfoods flaggskepp Willys och Hemköp väljer att agera.

ANNONS
ANNONS

Vill du veta mer om allt från hushållsekonomi och världsekonomi? Klicka här för att ta del av vår nyhetstjänst, helt gratis!

Relaterade artiklar:

Ljusning på Stockholmsbörsen [Dagens PS]