Efter ett tvåprocentigt tapp i fredags inleddes handeln på Stockholmsbörsen på plus för både OMXSPI-index och OMXS30, som klättrade upp med 1,4 respektive 1,3 procent i morgonrusningen. 

ANNONS

Morgonens snackis får nog sägas vara, att det ser ut som att First Citizen Bank köper upp den kollapsade banken Silicon Valley Bank. Hoppfullt? Kanske.

En strimma ljus kunde åtminstone skönjas på Stockholmsbörsen, där vi inte ropar hej ännu men håller tummar för storbankerna som gick upp med 2,1-2,7 procent, skriver Dagens Industri.

SBB på plus

Fastighetsbolaget SBB inledde veckan på pluskontot och steg med 2,6 procent efter att Stockholmsbörsen öppnat. Även Trelleborgs affärsområde Trelleborg Wheel Systems handlades upp 2,6 procent, i väntan på att det japanska bolaget Yokohama kan komma att förvärva bolagen.

Åt skogen

Efter något av en nedförsbacke tog också Ericsson nya, friska tag och steg med 1,9 procent på morgonkvisten. Desto sämre tycks det just nu gå för bolagsgruppen Storskogen, som fortsätter att backa efter att ha fått sitt kreditbetyg sänkt. Åt skogen? Nja.

Vill du veta mer om allt från hushållsekonomi och världsekonomi? Klicka här för att ta del av vår nyhetstjänst, helt gratis!

ANNONS
ANNONS

Läs även: Disciplinära straff hotar Credit Suisse-toppar [Dagens PS]