Ukraina faller allt mer in i mörker. Det visar de senaste satellitbilderna från NASA som Sky News tagit del av. 

ANNONS

Nytagna bilder från NASA

Nu börjar krigets framfart i Ukraina visa sig allt tydligare på satellitbilderna över Europa. Det visar nyligen tagna bilder från Nasa där ljuset i flera ukrainska stadsdelar nu har slocknat, skriver Sky News. 

En tyst och mörk påminnelse om den ryska invasionen som står i skarp kontrast med de upplysta grannländerna.

Går man in och tittar på de bilder som NASA tog före den 7 februari i år, innan invasionen, går det att se kluster av ljus i Ukrainas tätorter liksom vid de mest betydande vägarna i landet.

Detta står att jämföra med bilder som togs för bara några dagar sedan, den 7 mars, där majoriteten av dessa ljuskällor slocknat.

Kiev nästan mörklagt

NASAs bilder talar även sitt tydliga språk när det gäller krigets inverkan på enskilda städer och regioner i Ukraina.

Tittar man på huvudstaden Kiev, har den gått från starkt upplyst till nästan helt mörklagd på bara en månads tid, skriver Sky News.

På de bilder som Sky News idag presenterar över Ukraina nattetid går det endast att urskilja en handfull ljuskällor.

Något som kan förklaras med att Kiev sedan invasionens utbrott den 24 februari utgjort ett nyckelmål, vilket nu visar sig på områden som Cherson och Mykolaiv.

Runt Mykolaiv har ljuset nästan slocknat helt, medan det i Kherson ännu går att urskilja små ljuskällor nattetid.

ANNONS
ANNONS

Även i det forna turistmålet Odessa, har ljuset slocknat. Möjligen på grund av att man haft anledning att tro att den en gång så livliga staden varit Rysslands nästa mål.

NASAs bilder visar också Krim, som annekterades av Ryssland 2014, där ljuset runt Sevastopol som anmärkningsvärt nog inte under den senaste månaden.

Läs även: Många valutor påverkas hårt av kriget i Ukraina [Dagens PS]