Samsung rapporterade starka siffror på torsdagen. Vinsten för första kvartalet steg med över 50 procent jämfört med samma period förra året.

ANNONS

Den sydkoreanska teknikjätten drog in 77,8 biljoner koreanska won (603 miljarder kronor) i intäkter och 14,1 biljoner koreanska won (109 miljarder kronor) i rörelsevinst, ungefär i linje med sin egen prognos tidigare denna månad, rapporterar CNN.

Intäkterna tillskrivs försäljningen av dess minnes-chip, som ökade med nästan 40 procent på årsbasis med intäkter på cirka 20,1 biljoner won (155 miljarder kronor). Samsungs mobildivision gynnades också av en stark försäljning av sin senaste serie av smarta mobiltelefoner, Galaxy S22 Ultra som lanserades i februari.

Problem med leveranskedjan fortsätter

Men elektroniktillverkaren varnade också för att de långvariga problemen med leveranskedjan kommer att fortsätta, vilket kommer att leda till brist på komponenter. Företaget sa att det skulle fortsätta att stötta upp sitt lager av minnes-chip och bildsensorer.

Samsung flaggade också för att de förväntar sig minskat intresse för smarta mobiltelefoner på grund av ”utdragna geopolitiska konflikter och nedstängningar” i vissa områden.

Nicole Peng, vice vd på analysföretaget Canalys menar att den globala marknaden för smarta telefoner minskat under första kvartalen i ett osäkert affärsklimat.

”Återförsäljare hamnar i stor osäkerhet på grund av kriget mellan Ryssland och Ukraina, Kinas pågående nedstängningar och inflationshotet. Allt det tillsammans med en vanligen låg efterfrågan den här säsongen.”

Trots detta leder Samsung på marknaden och slog Apple under första kvartalet.

ANNONS
ANNONS

Aktiekursen backade 0,5 procent på torsdagen.

Läs även: Osäker marknad för mobiltelefoner framöver [Dagens PS]