Samsung är en aktiefavorit när Morgan Stanley väljer bland halvledaraktierna för tillfället. Alchip är ett annat företag högt upp på köplistan. 

ANNONS

Morgan Stanley tror att försäljningen av halvledare kommer att öka med 7,7 procent 2022. Det rör sig fortfarande om tillväxt, men betydligt lägre än de 23,8 procent som man tidigare har prognosticerat för i år.

Den stora halvledarbristen drev tydligt upp aktievärdena på halvledarföretag under året som gick, men Morgan Stanley ser nu “tilltagande bevis” på att tillgången blir bättre, vilket kommer att leda till lägre priser.

Trots att den absoluta bristen avtar kommer aktiekurserna sannolikt att ha en fortsatt positiv trend, skriver CNBC.

Samsung aktiefavorit bland asiatiska halvledartillverkare

När det gäller halvledaraktier Morgan Stanley tagit fram en lista över företag som kommer att ha särskilt god utveckling under det kommande året. Större delen av företagen finns på den asiatiska marknaden och bara ett fåtal är tillgängliga genom svenska mäklare. Dit räknas Samsung Electronics, en aktiefavorit som Morgan Stanley menar har tagit sig fram till ett ekonomiskt uppsving som klarar eventuella svängningar på marknaden.

Den ökade digitaliseringen i världen kommer att göra de halvledare som används i bilindustrin extra intressanta. Samtidigt kommer Kina att försöka göra sig alltmer oberoende av utländska aktörer. Den här kombinationen kan gynna taiwanesiska Alchip, enligt Morgan Stanley.

ANNONS
ANNONS

Andra typer av intressanta halvledaraktier kan finnas inom den industri som tillverkar komponenter för multimediateknik, hörlurar och högtalare, tror banken.

Läs också:

HPE-vd:n – halvledarbristen kommer att lösas sommaren 2022 [Dagens PS]
Halvledarbrist sänker Volvo Cars vinst [Dagens PS]