Dagens PS

Säkra aktier i osäkert läge: omikron, inflation, fraktkris

Hertz är en av fem rekommenderade säkra aktier som Wall Streets bedömare tror på.
Vill du skaka galler? Då kanske du ska hyra bil från Hertz. (Foto: TT)
Malin Beeck
Malin Beeck
Uppdaterad: 13 dec. 2021Publicerad: 13 dec. 2021

Finns det säkra aktier i ett läge där omikron härjar, fraktkrisen biter sig fast och inflationen är skyhög? Ja, menar flera analytiker på Wall Street. 

Analytiker på Wall Street har nder den senaste tiden försökt hitta bra aktier för investerare som vill parera effekterna av coronavarianten omikron, inflationen och fraktkrisen. Det skriver CNBC.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det finns några namn som flera analytiker utpekar som särskilt tunga I den sektorn. Så vilka är aktierna som kan växa bade nu och Inom den närmaste framtiden?

Hertz

Hertz har inte problem med vare sig inflation eller fraktkris, konstaterar JP Morgans analytiker Ryan Brinkman tidigare i veckan. Han menar att det här är rätt aktie att köpa just nu, och den har också stigit med 3,1 procent den senaste månaden.

Anledningen är att biluthyrningsföretag hamnar i ett gott marknadsmässigt läge eftersom bristen på halvledare har lett till färre nytillverkade bilar och högre priser på begagnade bilar. Det i sin tur har skapat ett ökat sug efter hyrbilar, menar JP Morgan.

“Hertz drar nytta av många makroekonomska och branschmässiga fördelar just nu – en investering I HTZ ger investeraren substantiell uppsida – möjligen högre än den inflation som väntas”, skriver JP Morgan.

Abbott Laboratories

Medicinteknikföretaget Abbott Laboratories aktie har gått upp med över fem procent efter att analysfirman Atlantic Equities uppgraderade den.

“En trolig vinnare i en osäker värld”, skrev firman i ett meddelande till sina kunder tidigare i veckan och lade till aktien som en vinnare 2022.

Abbotts utbud är diversifierat och man är inte beroende av vad som händer i covid-19 den närmaste tiden.

Det faktum att testningen av coronaviruset nu ändå kommer att fortsätta, och dessutom ta ny fart i och med omikron, talar ytterligare för Abbott Laboratories.

SmartRent

“Med ett skyhögt antal adresserbara kunder är tillväxtmarknaden robust”, skriver Deutsche Bank om amerikanska SmartRent.

Företaget erbjuder smarta lösningar i hemmet, också för hyresgäster, vilket är relativt nytt enligt Deutsche Bank. Konceptet handlar om olika IoT-lösningar i flerfamiljsfastigheter, vilket kan vara komplicerat.

ANNONS

”Givet dess starka positionering inom området flerfamiljshus, dess möjligheter till vinst per användare, expansion och stegvis tillämpning inom olika kategorier av boendeformer, så tror vi att SmartRent kommer att växa med 100 procent ganska snabbt, säger en analytiker på Deutsche Bank till CNBC. Aktien her gått upp 13 procent i veckan som gick.

Två andra bolag som flera analytiker på Wall Street hissar är Disney och Kosmos Energy, skriver CNBC.

Läs också:

Morgan Stanley: Elva aktier mot hög inflation
Analyshusens favoriter under årets sista börsmånad

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS