Dagens PS

Morgan Stanley: Elva aktier mot hög inflation

morgan stanley varnar för falskt börsrally
Enligt Morgan Stanley väntar ingen solig sommar på börsen. Deras chefsstrateg Mike Wilson har fyra tunga anledningar till varför börsen ska ner. (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 07 dec. 2021Publicerad: 07 dec. 2021

Investmentbanken Morgan Stanley tar höjd för en långvarig och hög inflation och tipsar om elva aktier som kan ge sina ägare avkastning i denna börsmiljö.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Enligt Morgan Stanley förblir inflationen hög de närmaste månaderna, men det finns aktier som kan dra för fördel av det och investmentbanken överviktar nu dessa globala aktier i sin portfölj, berättar CNBC.

I oktober noterade konsumentprisindex i USA den snabbaste ökningstakten på 30 år.

I euroområdet steg inflationen till 25-årshögsta i november.

Råvaror,  finans och cykliska aktier

Även i Asien börjar inflationen ta fart och det är mot bakgrund av denna utveckling som Morgan Stanley ser potential i aktier i vissa sektorer och nämner råvaror, finansbranschen och en del del cykliska sektorer.

Fokus ligger på europeiska aktier, framgår det när Morgan Stanley nu tipsar om aktier som man tror kan stå pall och till och med gynnas av en högre inflation den kommande tiden.

Morgan Stanleys lista över köpvärda aktier täcker egentligen 26 aktier, men om vi håller oss till de aktier som bedöms motståndskraftiga och dessutom förväntas stiga under rådande inflationstryck rör det sig alltså om elva aktier till antalet.

ANNONS

Senaste nytt

Energi och detaljhandel

ANNONS

Sex globala aktier som köpstämplas i energisektorn, med inflationen för ögonen, är brittiska vattenbolaget Severn Trent, nätoperatören National Grid, energiföretaget SSE och Centrica.

Även franska elbolaget EDF spås leverera under inflationen, liksom det franska elbolaget Engie – förutsatt att elpriserna fortsätter vara höga de kommande åren.

Där utöver får den brittiska stormarknadsjätten Tesco tipset inom detaljhandelssegmentet.

Franska däcktillverkaren Michelin gillas också av den amerikanska investmentbanken, liksom rekryteringsspecialisten Hays.

Slutligen på denna lista över aktier som tros stå starka under inflationen går tipset till den franska elutrustningstillverkaren Legrand och elförsörjningsdistributören Rexel.

Det är Morgan Stanley-strategen Ross MacDonald som i första hand vaskat fram dessa aktietips, framgår det på CNBC.

Läs även: Det händer på börsen idag 7 december

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

ANNONS
Möjlighet – teckna i erfaren spelutvecklare
kinda brave logo svart

Den globala spelmarknaden har tagit fart och 400 miljoner nya spelare beräknas tillkomma till 2026. Särskilt det så kallade indie-segmentet växer kraftigt där börsaktuella svenska Kinda Brave är väl positionerade. Teckningsperioden för att vara med i bolagets börsresa från start pågår fram till den 22 maj.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS