I en intervju hos Lannebo Fonder går K-fastigheters vd Jacob Karlsson ut hårt mot den egna branschen. ”Jag upplever att det pågår en greenwashing som är helt abnorm”, säger han i intervjun. 

ANNONS

”Man river gamla kåkar och bygger nya miljöcertifierade. Men om man räknar in miljöeffekterna av själva byggandet tar det ju 400 år innan det faktiskt blir någon miljövinst. Det pågår någon slags masspsykologi där alla tittar på hur man kan minska koldioxidavtrycket på kort sikt utan att förstå de långsiktiga effekterna”, fortsätter han.

Han menar att det bästa för miljön är att bygga billigt och effektivt – samt att ha ett långsiktigt perspektiv.

”Vi vrider och vänder på allt vi gör för att minska materialåtgången och därmed också klimatavtrycket.”

”Svenska Kyrkan brukar säga att deras investeringsperspektiv är ’till slutet av tiden’. Det är samma för oss. Det vi byggt ska vi inte sälja. Med det perspektivet kan vi få en otroligt effektiv förvaltning. Vi bygger till exempel lägenheter så att man kan bo kvar i dem även när det genomförs stambyten. Det är sådant som spelar roll om man ska äga en fastighet under hela dess livstid”, säger Jacob Karlsson i intervjun med Lannebo Fonder, som också äger aktier i börsnoterade K-fastigheter.

Läs mer: Fastighets-vd:n: ”Vi har evighetsperspektiv på det vi bygger”  [Lannebo Fonder]

ANNONS
ANNONS

Läs även: Het fastighetsmarknad trots hoten [Dagens PS]