Dagens PS

Så återuppstår den gamla Saab-fabriken

Saab
Planerna för gamla Saab-fabriken har kommit ett steg närmare verkligheten efter ett möte i veckan med köparen. (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 13 aug. 2023Publicerad: 13 aug. 2023

Planerna för gamla Saab-fabriken har kommit ett steg närmare verkligheten efter ett möte mellan köparen, Nevs, Stenhaga Invest och Trollhättans kommun.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det här rapporterar sajten Car Up och berättar att mötet ägde rum i onsdags, villet Dagens PS tidigare rapporterat om var på gång.

På mötet framkom att den ännu så länge hemlige investeraren av elbilsprojektet Nevs Emily GT har som krav att en “svensk produkt” tillverkas i den gamla Saab-fabriken med anknytning till orten.

Planen är produktion av den självkörande bilen Nevs Pons och som Dagens PS tidigare berättat med hänvisning till Sveriges Radio P4 Väst kan projektet mynna ut i mellan 1 500 och 2 000 jobb.

“Allt känns genomtänkt” med Saab-fabriken

“Det kommer vara full aktivitet redan från hösten”, har Svante Andersson på Stenhaga Invest, som köpte Saab-fabriken från Nevs, tidigare uttalat.

Efter veckans möte är Svante Andersson ännu mer positiv:

“Allt känns väldigt genomtänkt och seriöst och jag tror på att det blir produktion i Trollhättan”, säger han, enligt Car Up.

Fortfarande är det höljt i dunkel vem köparen av Saab-fabriken är, och affären i sin helhet omgärdas av mycket hysch-hysch.

ANNONS

Läs även: Nevs i Trollhättan sparkar 320 av 340 anställda Dagens PS

Läs mer: Klart: Bara 23 personer kvar på Nevs Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS